Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των αγροτών

Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των αγροτών

«Ο διάλογος νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση, η κυβέρνηση νομίζω πρέπει να τους ακούσει και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πρόθεση των αγροτών να αποκλείσουν με τρακτέρ εθνικές οδούς.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Κέλλας παρατήρησε ότι αυτά αφορούν «το κόστος παραγωγής, δηλαδή το πετρέλαιο, το οποίο επί ΝΔ έπαιρναν 150-160 εκατ. ευρώ επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, το οποίο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει καταργήσει, έχουν αίτημα το φορολογικό και το ασφαλιστικό που είναι υπέρογκα (σ.σ. τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν με βάση τους φορολογικούς συντελεστές και ασφαλιστικές εισφορές)», όταν «επί ΝΔ ο φορολογικός συντελεστής ήταν 13% έχει πάει στο 22% και τώρα στο 29% για τους αγρότες, τώρα διεκδικούν να επιστρέψει ο φορολογικός συντελεστής στο 13%», ενώ «έχουν και ένα μεγάλο θέμα οι νέοι αγρότες, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα για τα σχέδια βελτίωσης, για τα οποία η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αξιολόγηση του φακέλου με αποτέλεσμα -αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση άμεσα τις επόμενες εβδομάδες- να χαθεί και άλλη χρονιά».

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε ο βουλευτής, «το να κλείνουν οι δρόμοι, το να παρακωλύονται οι συγκοινωνίες, το να παρενοχλούνται άλλες κοινωνικές ομάδες, αυτό βεβαίως δεν είναι ούτε ανεκτό κοινωνικά, ούτε σωστό και νομίζω ότι πρέπει να καταφύγουν σε άλλες πρακτικές, πρέπει να προσέλθουν και να λύσουν το θέμα με διάλογο».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ότι «η Ελλάδα πάντα ήθελε σχέσεις καλής γειτονίας και φιλικές όχι μόνο με την Τουρκία αλλά με όλους τους γείτονές της και εκείνοι οι οποίοι προέβαιναν σε πράξεις εχθρικές είναι οι γείτονες και κυρίως οι Τούρκοι». «Δεν ήταν καλές οι προϋποθέσεις με τις οποίες ξεκίνησε η συνάντηση. Αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν εν ευθέτω χρόνο. Οι Τούρκοι έχουν μία εξωτερική πολιτική την οποία έχουν μακροχρόνια, συνήθως μιλούν από θέση ισχύος και συνομιλούν και με όλες τις μεγάλες δυνάμεις. Και με την Ρωσία και με την Αμερική --καταρρίπτουν το ρωσικό αεροσκάφος και μετά από λίγους μήνες ο κ. Πούτιν είναι στην Τουρκία. Μακάρι να φέρει κάτι καλό αυτή η επίσκεψη, θα φανούν όμως τα αποτελέσματα μετά από εβδομάδες ή μήνες», διευκρίνισε.

Αναφορικά με την ψηφοφορία στη Βουλή για την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ ο κ. Κέλλας σημείωσε: «Από την ώρα που η Συμφωνία υπεγράφη, η φυσιολογική συνέχεια είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και εξάλλου αυτός ήταν και ο σκοπός της όλης διαμάχης και για το όνομα και για τη Συμφωνία, για να ενταχθούν καταρχήν στο ΝΑΤΟ άμεσα και στη συνέχεια στην ΕΕ. Είναι διεθνής Συμφωνία, παράγει αποτελέσματα από την υπογραφή της, η ΝΔ την καταψήφισε, ως εκ τούτου είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην συμφωνήσει να ψηφίσει, να καταψηφίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όχι γιατί είμαστε εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά ακριβώς λόγω αυτής της Συμφωνίας. Από εκεί και πέρα για να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ χρειάζονται 35 βήματα, 35 πρωτόκολλα, τα οποία πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν. Εκεί η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να παρεμποδίσει την είσοδο του κράτους των Σκοπίων στην ΕΕ και θα προσπαθήσει να βελτιώσει ό,τι μπορεί και όπου μπορεί από τη θέση ισχύος που έχει η Ελλάδα καθότι είναι ήδη μέλος της ΕΕ».

Σχετικά με την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, ο κ .Κέλλας εκτίμησε: «Βρισκόμαστε ήδη στην τελευταία χρονιά της τετραετίας. Η τελευταία χρονιά θεωρείται ούτως η άλλως προεκλογική. Νομίζω ότι οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά, νομίζω ότι δεν μπορεί να πάει πέρα από τον Μάιο ο κ. Τσίπρας και δεν μπορεί να πάει για πολλούς λόγους. Αν διδαχθεί λίγο από το παρελθόν από το τι συνέβη με την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή οι οποίοι έχασαν τις ευρωεκλογές με 4 μονάδες και στις εθνικές εκλογές στη συνέχεια με διπλάσιο ποσοστό νομίζω ότι δεν μπορεί να πάει παραπέρα».