Γ.Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το Παρίσι

Γ.Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το Παρίσι

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ανέφερε πως μετά το τρομικρατικό χτύπημα στο Παρίσι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τις ροές των προσφύγων προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας. Όπως είπε στο MEGA, μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες ξαφνικά αυξήθηκαν. "Ήταν οι φοβερές μέρες των 20.000 ανθρώπων την ημέρα", είπε και συμπλήρωσε πως "εάν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος και αυτό είναι καλύτερο να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες".

 Για το ενδεχόμενο να ήταν πλαστό το διαβατήριο του τρομοκράτη που φέρεται να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας είπε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων ορισμένα εκ των οποίων είναι "εξαιρετικά πιστές απομιμήσεις".

 Παρότι μάλιστα -είπε- η Ελλάδα κατηγορείται από κάποιους ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, ο τρομοκράτης που πέρασε "ήταν διαπιστευμένος με όλες τις συνθήκες που η ΕΕ και η συνθήκη Σέγκεν επιβάλλει". Ο κος Μουζάλας, τάχθηκε υπέρ της εντατικοποίησης των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας, όχι όμως στο να γίνει η Ελλάδα μια φυλακή. "Να μην καταδικάσουμε πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από αυτούς που κάνανε την τρομοκρατική πράξη στο Παρίσι", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ