Γκρίνια και στη Νίκη για τα ψηφοδέλτια - Η αντίδραση υποψήφιας που «κόπηκε»
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Εκλογές 2023

Γκρίνια και στη Νίκη για τα ψηφοδέλτια - Η αντίδραση υποψήφιας που «κόπηκε»

Εκρηκτικό φαίνεται ότι είναι το κλίμα και στο ακροδεξιό κόμμα Νίκη λόγω της απόφασης της ηγεσίας να προχωρήσει σε αλλαγές στη λίστα υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Με συνέπεια, υποψήφιοι που είχαν καλή επίδοση στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πλέον να «κόβονται» και στη θέση τους μπαίνουν άλλοι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, φαίνεται ότι θα εισέλθει στη Βουλή στις εκλογές του Ιουνίου.

Η απόφαση λοιπόν του Δ. Νατσιού και της «Ομαιχμίας», όπως αυτοαποκαλείται το προεδρείο του κόμματος να αγνοήσει την λαϊκή ετυμηγορία στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας και να «απομακρύνει» από την πρώτη θέση της λίστας την Βασιλική Ζιάκα, η οποία στις κάλπες του Μαΐου είχε συγκεντρώσει 3.491 σταυρούς, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.      

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της στο Facebook, όταν διαπίστωσε ότι δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του κόμματός η οποία αντί της ρεαλιστικής δυνατότητας να εκλεγεί βουλευτής της αντιπρότεινε διορισμό ως επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή.

Στην πρώτη θέση της λίστας για την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Ρούντας ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Κόρινθο. Ωστόσο, οι πιθανότητες να πάρει έδρα το κόμμα στην 8εδρική Λάρισα είναι περισσότερες από την 5εδρική Κόρινθο.

Ανατροπές όμως υπάρχουν και σε άλλες περιφέρειες στα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, καθώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατεάις, ο πρώτος στην αναμέτρηση του Μαΐου, Γιώργος Μπαϊραμίδης, είναι πλέον στην τελευταία τιμητική θέση και την θέση του πήρε ο συνταξιούχος αρεοπαγίτης Γιώργος Αποστολάκης. 

Στην Ανατολική Αττική, πρώτος στη λίστα είναι ο Τάσος Οικονομόπουλος, που είχε τερματίσει δεύτερος τον Μάιο στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών, ενώ η πρώτη στην Ανατολική Αττική, Αρετή Αθανασίου, «έπεσε» στην τρίτη θέση της λίστας. Ομοίως, στη Δυτική Αττική, η πρώτη σε σταυρούς Ευανθία Αμπαδογιάννη υποβιβάστηκε στην τέταρτη θέση της λίστας, ενώ πρώτος τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παλαιτσάκης, που στις εκλογές του Μαϊου ήταν δεύτερος σε σταυρούς.

Τέλος, στις Σέρρες, όπου η Νίκη πήρε τον Μάιο 4,1%, ο πρώτος σε σταυρούς Ιωάννης Βαρώσης τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα και πρώτος μπήκε ο Ζώης Ζαρταλούδης, που τον Μάιο είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στη Χαλκιδική, που είναι τριτοεδρική και πιθανότατα το κόμμα δεν θα πάρει ε΄δρα.

Η ανάρτηση της Βασιλικής Ζιάκα

«Θα ήθελα με αυτή μου την κίνηση να ευχαριστήσω και να ενημερώσω τους 3.491 Έλληνες και Ελληνίδες συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου, με αποτέλεσμα να βρεθώ στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

Σκοπός όλων μας ήταν να δώσουμε ελπίδα ξανά, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, παρά την τιμητικότατη απόφαση των συμπατριωτών μου να με ανεβάσουν στην πρώτη θέση σε αριθμό ψήφων, η απόφαση του Βουλευτηρίου της ΝΙΚΗΣ, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ήταν να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας για την Εκλογική Περιφέρεια της Λάρισας ο αντιπρόεδρος της Νίκης, Γεώργιος Ρούντας, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας, από την Αθήνα με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου και την Κόρινθο.

Προσπάθησα να πείσω το Βουλευτήριο και τον πρόεδρο Δημήτριο Νατσιό, πως η απόφασή τους αυτή ήταν λανθασμένη, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν όλοι αμιγώς κόμματα, αλλά κάποιοι ψηφίζουν πρόσωπα ή αποφασίζουν βάσει συνδυασμού των δύο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Συγχωρέστε με.

Επιπροσθέτως το Βουλευτήριο μου πρόσφερε θέση επιστημονικού συμβούλου-συνεργάτη, την οποία η συνείδησή μου δεν επέτρεψε να αποδεχθώ, διότι βαθύτερή μου επιθυμία ήταν και είναι να εκπροσωπήσω και υπηρετήσω το λαό του νομού Λάρισας, που με ψήφισε ώστε να είμαι η φωνή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Αν και εξέφρασα την επιθυμία μου να μην συμμετάσχω στη λίστα ως υποψήφια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τελικά φάνηκε πως δεν έγινε δεκτή και δυστυχώς το όνομά μου θα είναι στη λίστα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρισας.

Ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θα ήθελα να είστε βέβαιοι για τα αγαθά μου κίνητρα.

Να σας παρακαλέσω και να ζητήσω την προσευχή και την νηστεία σας, ως δύο πράξεις πίστεως, έτσι ώστε να ελκύσουμε την Χάρη και το Έλεος του Αγίου Τριαδικού Θεού για να δώσει λύση για την Ελλάδα μας.

Εύχομαι να νικήσει η αλήθεια και η αγάπη Του. Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,

Βασιλική Ζιάκα».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έρχεται με φόρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια