ΓΓ Δημ. Τάξης Μ. Καραμανλάκης: Αθλιότητες τα δημοσιεύματα - Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Eurokinissi
Eurokinissi

ΓΓ Δημ. Τάξης Μ. Καραμανλάκης: Αθλιότητες τα δημοσιεύματα - Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανλάκης, αναφορικά με το δημοσίευμα που αναφέρει ότι παρενέβη για να συγκαλύψουν υπόθεση που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πριν από δύο χρόνια.

Ο κ. Καραμανλάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει «αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα» τα δημοσιεύματα προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα». Επιπλέον συσχετίζει την καταγγελία του αξιωματικού για την υπόθεση, με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, κατά τις οποίες αποστρατεύτηκε.

Σημειώνεται ότι ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραμαλάκη:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

 

Διαβάστε ακόμα:

T. Θεοδωρικάκος: Θα προσφύγω για το δημοσίευμα που στοχοποιεί την οικογένειά μου