Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας διανέμει κείμενο-καταδίκης της τρομοκρατίας

Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας διανέμει κείμενο-καταδίκης της τρομοκρατίας

Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM) διανέμει σήμερα σε περίπου 2.500 τεμένη στη Γαλλία ένα "επίσημο κείμενo" στο οποίο καταδικάζει "απερίφραστα" οποιαδήποτε "μορφή βίας ή τρομοκρατίας", ενόψει του κηρύγματος που θα γίνει μεθαύριο για την προσευχή της Παρασκευής.

"Μπροστά στη φρίκη των τυφλών φόνων που διαπράχθηκαν" στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι και προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων, "το CFCM όπως και όλες οι μουσουλμανικές οργανώσεις καλούν όλα τα τεμένη στη Γαλλία να αφιερώσουν το κήρυγμα της προσεχούς Παρασκευής στα τραγικά αυτά γεγονότα που συγκλόνισαν βαθειά την εθνική κοινότητα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το CFCM προσθέτει ότι θα "διανείμει" στα τεμένη "ένα επίσημο κείμενο" το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως "κατευθυντήρια γραμμή για το κήρυγμα" της προσεχούς Παρασκευής.

"Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας επαναβεβαιώνουν επομένως ότι απορρίπτουν κατηγορηματικά και απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας ή τρομοκρατίας, που συνιστά άρνηση των αξιών της ειρήνης και της αδελφοσύνης που κηρύττει το Ισλάμ", υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό του CFCM.

Επίσης οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας "διακηρύσσουν την αδιάλειπτη προσήλωσή τους στο σύμφωνο της (γαλλικής) δημοκρατίας που μας ενώνει όλους, όπως και στις αξίες από τις οποίες συνίσταται η Γαλλία", υπογραμμίζει επίσης το CFCM.

"Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν για τη Γαλλία, ευχόμενοι ολόψυχα ειρήνη και ασφάλεια στην πατρίδα", όπως έκαναν και μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού παντοπωλείου με 19 νεκρούς.

Την "βαρβαρότητα" των επιθέσεων της Παρασκευής έχουν καταδικάσει οι υπεύθυνοι των μεγάλων μουσουλμανικών ενώσεων (που έχουν σχέσεις με τους μουσουλμάνους στην Αλγερία και το Μαρόκο ως την Τουρκία, ή πρόσκεινται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους ή άλλους), οι οποίες ωστόσο δεν συσπειρώνουν το σύνολο των τεμενών της Γαλλίας.

Το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού, σύμβολο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα της παρουσίας του Ισλάμ στη Γαλλία, έχει καλέσει σε συγκέντρωση τους πιστούς την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ