Γ. Παναγόπουλος: «Η απεργία δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση»

Γ. Παναγόπουλος: «Η απεργία δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση»

«Επειδή το γελοίο σκοτώνει τη λογική, η χθεσινή 24ωρη απεργία δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά έγινε για τον ίδιο λόγο που έγιναν και οι προηγούμενες 42 απεργίες, επί προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα Μνημόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, από το βήμα του 32ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Η ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται δεν έχει αλλάξει, είπε ο κ. Παναγόπουλος και σημείωσε ότι έρχονται μεγάλες περικοπές στο Ασφαλιστικό και αλλαγή του χαρακτήρα του, ενώ χαρακτήρισε «Βαρουφάκειες εξυπνάδες» τα περί «έξυπνων συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

«Το φετινό συνέδριό μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα στην ίδια κατάσταση με τρία χρόνια πριν, οπότε και πραγματοποιήσαμε το 31ο Συνέδριο. Μας βρίσκει λίγους μήνες μετά την ψήφιση ενός τρίτου, επαχθέστερου μνημονίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα- εργασιακά και κοινωνικά, και λίγες ημέρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που θα απελευθερώσουν δυο δισεκατομμύρια ευρώ» επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

«Οι φορομπηχτικές πολιτικές, οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα, εάν κάνουμε μια σύγκριση με τρία χρόνια πριν θα δούμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι λίστες των ανέργων συνεχώς μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες και ελπίδα, η οποία όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αν και πεθαίνει τελευταία, δεν υπάρχει. Δυστυχώς η εναλλαγή προσώπων και κομμάτων στα κυβερνητικά πόστα δεν έφερε, όπως μας υποσχέθηκαν κάποιοι, αλλαγή πολιτικής. Για να πάρει μια ανάσα η ελληνική οικονομία, η θηλιά γύρω από τον λαιμό του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου συνεχώς σφίγγει».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη είπε πως τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής αναφέρουν ότι το 2014 η ανεργία στο νομό έκλεισε στο 30,2%, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ ξεπέρασε το 34% και οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς της δεκαετίας του ''60.

Στη διάρκεια των ομιλιών των προέδρων της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, υπήρξαν αποδοκιμασίες από μέλη του ΠΑΜΕ.

 Λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας «εκφυλισμό» του συνεδρίου και των διαδικασιών του.

Την Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας διοίκησης του ΕΚΘ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ