Γ. Καμίνης: Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την Πατησίων - Ζητά παραίτηση Τόσκα

Γ. Καμίνης: Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την Πατησίων - Ζητά παραίτηση Τόσκα

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει. Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του», είπε ο κ. Καμίνης διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, τις επιθυμίες των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας. «Συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη παραβατικότητα. «Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», τόνισε η κ. Γεννηματά, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προκάλεσε ο νέος εμπρησμός τρόλεϊ στη λεωφόρο Πατησίων. «Η υπομονή της πόλης εξαντλήθηκε» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter στην οποία έχει επισυνάψει μια φωτογραφία ενός καμμένου τρόλεϊ.

Κατηγόρησε, τέλος, την πολιτεία ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει στοιχειωδώς ούτε καν την Πατησίων».

ΝΔ: Οι πολίτες όμηροι των «γνωστών – αγνώστων» μπαχαλάκηδων

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για την πυρπόληση τριών τρόλεϊ από κουκουλοφόρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι απαράδεκτη και επιδεινούμενη.

Η καρδιά της πρωτεύουσας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους.

Οι πολίτες είναι όμηροι των “γνωστών – αγνώστων” μπαχαλάκηδων, οι οποίοι – λόγω της ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Και αυτήν δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι ιδεοληψίες τους, όπως έχει αποδειχθεί επί δύο χρόνια, είναι πιο σημαντικές από την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Η δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόλυτη: Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ποτάμι: Ανοχή της Κυβέρνησης στους μπουρλοτιέρηδες των Εξαρχείων

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τα συνεχή φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που μαίνονται στην Αττική και σε άλλες περιοχές, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πυρπόληση τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο, έκανε από το περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση:

«Στα τελευταία φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας που ζούμε τον τελευταίο καιρό ήρθε να προστεθεί η πυρπόληση τριών τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς αγνώστους. Η απάθεια και η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους μπουρλοτιέρηδες των Εξαρχείων, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και για αυτό καταθέσαμε σχετική Ερώτηση στη Βουλή».