Επιμένει ο Δ. Μάρδας για τους Σύριους επενδυτές

Επιμένει ο Δ. Μάρδας για τους Σύριους επενδυτές

Επιμένει ο Δημήτρης Μάρδας για τους Σύριους… επενδυτές και μάλιστα από την Βουλή «αποκάλυψε» ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με συλλόγους Σύριων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Συρία. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει, ισχυρίστηκε ότι πρακτικές όμοιες με εκείνες που πρότεινε έχουν οδηγήσει ήδη στη δημιουργία 5.000 επιχειρήσεων προσφύγων σε γειτονική χώρα, οι οποίοι έχουν επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον κατηγόρησε ότι έλεγε φούμαρα περί προσέλκυσης Σύριων επενδυτών. Ο κ. Μάρδας πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ σε δεκάδες αλλά σε μια προσπάθεια που θα μπορούσε να γίνει για προσέλκυση κεφαλαίων που υπάρχουν γύρω μας. «Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες επικοινωνίας με τους συλλόγους εδώ και στη Συρία, γιατί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται να έρθουν από Συρία εν δυνάμει πρόσφυγες», είπε αρχικά και προσέθεσε: «Αυτές οι πρακτικές έχουν δώσει σε γειτονική χώρα. 5.000 εταιρίες προσφύγων Σύριων έχουν κάνει 700 εκατ. ευρώ επενδύσεις. Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές που, αν θέλετε να υιοθετήσετε, δεν πρέπει να το κάνετε επιλεκτικά».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντώντας τόνισε: «Αν υπάρχουν τέτοιες βέλτιστες πρακτικές σε γειτονικές χώρες, τότε είστε ανίκανοι εσείς ως κυβέρνηση να τις προσελκύσετε. Κριθήκατε δυστυχώς ανεπαρκείς ως κυβέρνηση».

Αλέξανδρος Διαμάντης