«Δεν μπορούν 2000 άτομα να αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων»

«Δεν μπορούν 2000 άτομα να αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων»

Στην Ελλάδα που επιθυμεί να «τρέξει μπροστά» αλλά νιώθει «σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη» αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που ξεκίνησε σήμερα, μιλώντας εκ νέου για την απεργία της Τετάρτης κατά την οποία «μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες». Μάλιστα τόνισε με έμφαση ότι η απεργία έγινε διότι «οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμιά τους και οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία».

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στο θέμα της απεργίας που έγινε την Τετάρτη ήρθε να προστεθεί στο σχόλιο που είχε αναρτήσει και που ουσιαστικά έδειχνε την πρόθεσή του να μην υπαναχωρήσει στην προσπάθεια μετατραπούν τα σωματεία σε αντιπροσωπευτικά και να μην λαμβάνονται αποφάσεις από μια μειοψηφία.

«Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία» είπε προσθέτοντας πως «γι' αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην νεολαία του κόμματός του κάλεσε τα στελέχη να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημείωσε όμως ότι τώρα που η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση πρέπει να της βάλουν δύσκολα.

«Ως αντιπολίτευση, επί τρία χρόνια, η ΟΝΝΕΔ μάς έκανε εύκολη τη ζωή. Δουλέψαμε μαζί, παλέψαμε μαζί, κερδίσαμε μαζί» τόνισε υπογραμμίζοντας πως «ως Κυβέρνηση σήμερα σάς ζητώ ακριβώς το αντίθετο: Να μας βάλετε δύσκολα! Να γίνετε οι πιο αυστηροί κριτές μας στην προσπάθεια να φέρουμε «το αύριο, τώρα», όπως λέει και το φετινό σας μήνυμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συνέδρο τονίζοντας ότι είναι «το καλύτερο δώρο για τα 45 χρόνια που γιορτάζει, σήμερα, το κόμμα μας. Η παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενώνοντας τους πολίτες. Που κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν αυτή βρέθηκε σε κίνδυνο. Και που σήμερα την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου».

«Είμαστε αυτοί» ανέφερε «που έθεσαν την ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας. Και αξιοποιούμε την μεγάλη μας παράδοση για να χτίσουμε γόνιμα  το μέλλον μας. Γιατί λίγα κόμματα μπορούν να υπερηφανευτούν για αυτό που μπορεί και κάνει η Νέα Δημοκρατία: να σκύβει με σύνεση στο χθες ώστε να αντλεί χρήσιμα διδάγματα για το αύριο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν προ τριετίας, τον Οκτώβριο του 2016, μιλούσα στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, ήμουν βέβαιος ότι η οργάνωσή μας θα ξεπερνούσε τα προβλήματά της. Και, πράγματι, μέσα σε ένα 6μηνο κερδίσατε το μεγάλο στοίχημα: Η ΟΝΝΕΔ ανασυντάχθηκε χωρίς την παραμικρή απώλεια στο δυναμικό της».

Δεν παρέλειψε δέ να σημειώσει πως «από την ΟΝΝΕΔ, έχω μόνο προσδοκίες και μίαν απαίτηση. Να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ορμή. Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές. Αλλά, με καθημερινή δουλειά!»

Και κατέληξε λέγοντας ότι «η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε συχνά μπροστά απ΄ την εποχή της. Όταν άλλοι  μιλούσαν μονοδιάστατα για «συλλογικότητες» που πνίγουν τις προσωπικότητες, η οργάνωσή μας πρότασσε την ατομική ευθύνη, εναρμονισμένη με την μαζική δράση. Όταν κάποιοι έβλεπαν το πανεπιστήμιο ως φέουδο και δίοδο πολιτικής καριέρας, η ΟΝΝΕΔ ζητούσε Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την οικονομία. Όταν οι περισσότεροι υμνούσαν τον κρατισμό, η δική μας παράταξη πρότεινε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως τον δρόμο της ανάπτυξης».