Δ. Τζανακόπουλος: Ο Στ. Κασσελάκης μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Στ. Κασσελάκης μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα

Την επομένη της ανακοίνωσης της απόφασης των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - ένας εκ των αποχωρησάντων - ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα «6 + 6» της Έφης Αχτσιόγλου έφυγε από το κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκη περί του "ελληνικού ονείρου" μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά το Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«[…] Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το "αμερικανικό όνειρο", αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του. Στον ΣΕΒ, ο κ. Κασσελάκης μας είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας, αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι «το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί».

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής αποσαφήνισε ότι η νέα ΚΟ θα προσπαθήσει να ενοποιήσει διαφορετικά ρεύματα. «Δεν θέλουμε να είμαστε ένας πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε κάτι καινούργιο, και πιστέψτε με, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είπε. 

«Στόχος μας είναι, με πρώτο βήμα την ΚΟ, να εμφανιστούμε την επόμενη εβδομάδα [και] θα ανακοινώσουμε και το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ένας τίτλος ο οποίος θα αποτυπώνει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του χώρου μας».

Υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία, σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη.