Δ. Μάρδας: Η συζήτηση για τη δραχμή γίνεται για να ενδώσει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών

Δ. Μάρδας: Η συζήτηση για τη δραχμή γίνεται για να ενδώσει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών

Αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής πήρε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις περί δραχμής αποτελούν πίεση ώστε η κυβέρνηση να γίνει πιο ενδοτική στις πιέσεις των δανειστών.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Δ. Μάρδας τόνισε ότι η χώρα μπαίνει σε μια δίνη μέσα από τέτοιες ανούσιες συζητήσεις σημειώνοντας ότι όλα αυτά γίνονται παραμονές του κλεισίματος της αξιολόγησης. "Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα η συζήτηση για τη δραχμή αποτελούν πίεση ώστε η κυβέρνηση να γίνει πιο ενδοτική στις πιέσεις των δανειστών. Είπε επίσης πως οι λεγόμενοι δραχμιστές έχουν θέσεις αινίγματα και όχι απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση της αξιολόγησης είπε ότι οι οποιεσδήποτε λύσεις θα βγουν μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας πως εάν ήταν λάθος θα είχαμε πρόβλημα.