8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Χουάν Γκουαϊδό: Να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βενεζουέλα να δει τι συμβαίνει...

Χουάν Γκουαϊδό: Να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βενεζουέλα να δει τι συμβαίνει...

Χαρακτηρίζοντας ως «ανησυχητική» τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης έναντι του καθεστώτος Μαδούρο ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ή όποιο άλλο στέλεχος να επισκεφθεί τη χώρα του για να διαπιστώσει την άθλια κατάσταση που επικρατεί. «Να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ...

Με το 83% να ζει στη Βενεζουέλα σε συνθήκες εξαθλίωση και το μηνιαίο μισθό να φτάνει τα... 3 δολάρια, ο Χουάν Γκουαιδό δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη ότι όσοι τάσσονται υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας μάλιστα πως «περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει την διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά»

«Δεν θα ήθελα να αναμιχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα» συνέχισε προσθέτοντας ότι:

«Καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται… Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο»

Σύμφωνα με τον Χουάν Γκουαϊδό «ο Νικολάς Μαδούρο έχει σφετεριστεί την προεδρία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Εθνοσυνέλευση της οποίας έχω την τιμή και την ευθύνη να προεδρεύω, που θέλει την πρόοδο, που θέλει να επανακτήσει τα δικαιώματα της, να αποκαταστήσει την τάξη στη Βενεζουέλα και να προχωρήσει».

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε» πρόσθεσε «είναι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία στη Βενεζουέλα», είπε.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα ανέφερε ότι «υπάρχει πάνω από 83% φτώχεια. Ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα είναι περίπου τρία δολάρια το μήνα» και κατέληξε λέγοντας ότι «Νομίζω ότι αυτό δεν λέγεται απλά φτώχεια, αλλά μιζέρια».