Βίτσας: Βούληση της κυβέρνησης να παραμείνουν τα ΕΑΣ ανοικτά

Βίτσας: Βούληση της κυβέρνησης να παραμείνουν τα ΕΑΣ ανοικτά

«Μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και γενικότερα", διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε τα ΕΑΣ να «ανασάνουν» και ν'' απεγκλωβιστούν από το φαύλο κύκλο της απαξίωσης και της αποβιομηχάνισης, που τα είχαν οδηγήσει οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

 Ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των ΕΑΣ Θεόφιλο Βασιλείου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Κοσμά Χρηστίδη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Γαλάνη για την κατάσταση των υποδομών του εργοστασίου, τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η επιχείρηση, βήμα το βήμα, έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της και ανοίγονται προοπτικές για την ανάκαμψή της» ανέφερε. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, αντιμετωπίζονται με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μείνουν τα ΕΑΣ ανοιχτά και να παίξουν ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε τον βλητικό σταθμό, όπου πραγματοποιούνται δοκιμαστικές βολές με τα πυρομαχικά που παράγονται στο εργοστάσιο, ενώ κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που είναι στον χώρο του εργοστασίου, αφιερωμένο στους πεσόντες κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, εργάτες της ΠΥΡΚΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ