Ανδ. Νεφελούδης: Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις

Ανδ. Νεφελούδης: Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις

Ο γγ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, δήλωσε στο MEGA πως «αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις».

Ο κ. Νεφελούδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, εξηγώντας ότι δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές.

Ο γγ. του υπουργείου Εργασίας τόνισε πως η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού, επισημαίνοντας ότι αν ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Νεφελούδης διευκρίνισε ότι το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου και πρόσθεσε πως το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης».

Ο γγ. του υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις αλλά και δεν θα συγχωνευθούν κύριες και επικουρικές.