Αλ. Παπαρήγα: Δεν μπορεί να συνδέσει ο λαός την τύχη του με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση

Αλ. Παπαρήγα: Δεν μπορεί να συνδέσει ο λαός την τύχη του με τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση

Επικριτική για τη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό, εμφανίστηκε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

«Η ειρήνη θα είναι ένα άπιαστο όνειρο, όσο ο πόλεμος γίνεται για τη διανομή της λείας και η Ελλάδα παίρνει μέρος σε αυτό», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, ενώ υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ναι σε όλα», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να συνδέσει την τύχη του και την βελτίωση της ζωής του με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους ευρωστρατούς, αλλά και σε όλα όσα γίνονται τώρα με πρόσχημα την τρομοκρατία».

«Ο λαός μπορεί να νικήσει τους πάντες, και τους τζιχαντιστές, αν ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εσωτερικός του εχθρός και ποιος είναι ο εξωτερικός. Ο λαός δεν μπορεί να στηρίξει της αποφάσεις της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας. Η σημαία του λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας, των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, πρέπει να είναι όχι μόνο μια σημαία πάλης κατά του εξωτερικού εχθρού, αλλά και κατά του εσωτερικού εχθρού», ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Και συνέχισε:

«Η συμπάθεια σας για το δράμα των προσφύγων, των μεταναστών και τις καταπατήσεις δικαιωμάτων μειονοτήτων, δεν μπορεί να σας ξεπλύνει. Δεν μπορεί να γίνει το πλυντήριο και το άλλοθι για την μεγάλη προθυμία που δείχνετε, να πάρετε ενεργό μέρος και ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και στη νέα κλιμάκωση που φαίνεται ότι θα έρθει με τη συγκέντρωση στρατευμάτων και ανταγωνιζόμενων μεταξύ τους καπιταλιστικών κρατών, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη περιοχή της Συρίας».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ακόμα ότι οι επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή με επίκεντρο τη Συρία, γίνονται για την μοιρασιά της λείας, δηλαδή των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διαδρόμων τους, ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

«Τους τζιχαντιστές τους εξόπλισαν και χρηματοδότησαν, μεγάλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ» είπε, και προσέθεσε πως η «Ελλάδα είναι πια ένα ξέφραγο αμπέλι, και έγινε η χώρα που διευκολύνει τον πόλεμο για να πάρει ανταλλάγματα κάποιες επενδύσεις», από τις οποίες «θα ωφεληθούν μία χούφτα καπιταλιστές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ