Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 14:22

-A +A

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η δίωξη κατά Π. Λαφαζάνη «είναι εκδικητική ενέργεια»

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 14:22
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η δίωξη κατά Π. Λαφαζάνη «είναι εκδικητική ενέργεια»
-A +A

«Για εκδικητική ενέργεια, κατά αντανάκλαση« - όπως είπε - «της μήνυσης που είχαν κάνει εκείνοι για τους πλειστηριασμούς και την αστυνομική βία», έκανε λόγο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», αναφερόμενη στις διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των στελεχών του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής, για την παρακολούθηση και την δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του «Κινήματος Δεν Πληρώνω», έκανε λόγο για στοχοποίηση, που όπως είπε ξεκίνησε, μετά από δική τους μήνυση τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Αυτή όλη η διαδικασία στοχοποίησης, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2018, καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου καταθέσαμε μια μήνυση που αφορά όλη την παράνομη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και την αστυνομική βία που ασκήθηκε. Είναι σίγουρο ότι είναι σε αντανάκλαση αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε εκ των υστέρων και κατά αντανάκλαση», κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι, μίλησε για «έγκλημα και όχι ατύχημα», όπως είπε οι 99 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν και την κρίσιμη ώρα ήταν αλλού και αμέσως μετά τον κίνδυνο, «ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο με το πως θα καλύψουν τις ευθύνες τους και όχι πως θα διεσωθεί ο κόσμος».

«Είναι ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης», τόνισε και εξήγησε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν νέα στοιχεία και ντοκουμέντα που αφορούν τις κρίσιμες ώρες και συνολικά τον χειρισμό της κατάστασης της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν, «νεκροί, κρύφτηκαν για ώρες, ενώ είχαν εντοπιστεί, για να μην καταγραφούν».

«Μιλάμε για αδίστακτες πρακτικές. Πρέπει να ασκηθούν διώξεις γιατί μιλάμε για έγκλημα», όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το έργο της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις στη διαδικασία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα