Ξεκινά η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Ξεκινά η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Από 14 έως 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που έχει σαν στόχο την δημιουργία "από την αρχή μιας σύγχρονης, ανοιχτής, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής πολιτικής Νεολαίας".

"Μίας υγιούς οργάνωσης, που δεν θα εξαρτά την λειτουργία της από βαρόνους με προσωπικά συμφέροντα", όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε λάβει και την απόφαση να προχωρήσει στην επανίδρυση της Νεολαίας του κόμματος μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης. 

"Για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, τώρα είναι η στιγμή να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του, την Δευτέρα, με τα μέλη της 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα την διοργάνωση του Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας επανίδρυσης, καλώντας "όλες τις νέες και τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ, είτε στο εξωτερικό, να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα για να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά".

"Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρόνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς».

Την επταμελή Διοικούσα Επιτροπή συγκροτούν οι Νίκος Σωτηρόπουλος (Συντονιστής), Κατερίνα Οικονόμου, Γιάννης Δελακουρίδης, Βασίλης Τσιατσιάμης, Πάρις Σκιαδόπουλος, Άκης Θεοχάρης και Δήμητρα Λυγούρα και όπως προβλέπεται κανένα από τα μέλη της δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Η ημερομηνία επανίδρυσης (14-16 Οκτωβρίου) επελέγη συμβολικά διότι στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ "στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ακριβώς 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΟΝΝΕΔ θα έχει κάνει αυτήν τη νέα αρχή".