Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 17:52

-A +A

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Αδ. Γεωργιάδη

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 17:52
Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Αδ. Γεωργιάδη
-A +A

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis που οδήγησαν σε ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ολοκληρώθηκε μετά από δύο και πλέον ώρες. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης εν συνεχεία αποχώρησε από το Ανώτατο Δικαστήριο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα, κατά την έξοδό του από τον εισαγγελικό γραφείο ο υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με την κατάθεσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι Εισαγγελία δεν είναι τηλεόραση».

Όπως είπε συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε εφ΄ όλης της ύλης.

Στον κ. Ζαχαρή έχουν ήδη καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημ. Αβραμόπουλος και άλλοι.

Νωρίτερα, κατά την προσέλευσή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του Άδωνη Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «ο υπουργός καταθέτει με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για μία δυσώδη υπόθεση, όπου δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό τους έργο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».

Σε περίπτωση πάντως που στην κατάθεση του υπουργού, υφίστανται αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα τότε αυτή θα διαβιβαστεί στη Βουλή ενόψει της έναρξης των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα