7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Το ανορθολογικό «όχι» είναι το εθνικό μας σπορ

Το ανορθολογικό «όχι» είναι το εθνικό μας σπορ
Shutterstock

Ο συμπαθής αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, νοσηλεύεται διασωληνομένος με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό, και ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η κατάστασή του θεωρείτο κρίσιμη. Το τραγικό είναι ότι με δημόσιες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού - αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Στα 70 του πρυτάνευσε όμως η γνώμη γιατρού νοσοκομείου Αττικής, που του είπε πως το εμβόλιο δεν είναι κακό, ωστόσο (με δεδομένου ότι είχε κάποια προβλήματα υγείας) σύντομα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν φάρμακα κατά του Covid-19, και το εμβόλιο ίσως να είναι περιττό…

Αύριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου εκδικάζεται η υπόθεσης του γονέως μαθήτριας ο οποίος, ντυμένος τσολιάς να κατατροπώσει του Τούρκους, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα η κόρη του γιατί όπως δήλωσε «Δεν υπάρχει θέμα να κάνω πίσω. Εδώ πρόκειται για τη ζωή του παιδιού μου». (γιατί ως… αναμενόμενον η ζωή του παιδιού του και η δική του κατ’ επέκταση, κινδύνευε όχι από την πανδημία αλλά από το εάν φορούσε μάσκα!).

Γνωστή και η υπόθεση του «αυτόχθονος ιθαγενούς» γονέως στη Θέρμη που ήθελε να καταθέσει μήνυση στη διευθύντρια του σχολείου και να της ζητεί 2.7 εκατομμύρια ευρώ, με έγγραφο που συνέταξε ο ίδιος ως «αυτόχθων ιθαγενής»! Βέβαια, έλαβε από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης 15 μηνών και πρόστιμο, αλλά αυτά δεν πτοούν τους αδούλωτους Έλληνες. Άλλωστε αφού… η σοβαρότητα των καναλιών φρόντισε να τον αναδείξει ως προσωπικότητα μπας και χαθεί το είδος, κέρδισε τα λεπτά δημοσιότητας που δικαιούτο!

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και πληθύνονται οι ιστοσελίδες στο Facebook που μας πληροφορούν για τα μύρια κακά, έως εξαφάνισης, που έρχονται για τη φυλή των Ελλήνων από το εμβόλιο!

Στον αντίποδα όσων ανησυχούν για την πορεία του μπολιασμένου έθνους μας, υπάρχουν οι αυτόχθονες διεθνιστές… επαναστάτες. Αυτοί δεν ανησυχούν για το έθος, ανησυχούν για τον… Ναζισμό που ενσκήπτει με πρόσχημα τον ιό. Μερικοί εξ αυτών («Αντίφα» βεβαίως – βεβαίως), μας πληροφορούν ότι… «Στόχος δεν είναι να κάνουμε το εμβόλιο. Στόχος είναι να εγκατασταθούν ένα κάρο μηχανάκια ελέγχου σε κάθε περιοχή του κοινωνικού. Ο στόχος είναι το διαρκές σκανάρισμα «προϋποθέσεων» και ο διαχωρισμός του πληθυσμού αναλόγως της συμμόρφωσης»!

Κατά τους ανήλεους πολέμιους της εξουσίας «Χθες αυτές οι προϋποθέσεις αφορούσαν το κάπνισμα (γιατί προφανώς όσοι καπνίζουμε δικαιούμαστε να επιβάλουμε στους υπόλοιπους να αναπνέουν τον καπνό μας). Σήμερα αφορούν το εμβόλιο. Αύριο θα αφορούν και άλλες όψεις της κοινωνικής συμπεριφοράς». Και καταλήγουν: «Δεν έχουν να κάνουν με την υγεία όλα αυτά. Είναι ο καπιταλισμός της κρίσης. Είναι ο φασισμός».

Παρόμοιες αφίσες κυκλοφόρησαν και άλλες ομάδες του χώρου. Η «Συσπείρωση Αναρχικών» καλεί σε συλλαλητήριο στις 2 Οκτωβρίου ενάντια στις «μεθόδους απαρτχάιντ» επειδή θεωρεί ότι «το ζητούμενο δεν είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά ο ευτελισμός, η καταρράκωση της προσωπικότητας των ανεμβολίαστων… η συντριβή της ελευθερίας βούλησης» (δηλαδή «ελευθερία βούλησης» είναι να σκορπούν τον ιό σε ανθρώπους, ειδικά στους ευάλωτους και να καταλαμβάνονται κρεβάτια ΜΕΘ που τα χρειάζονται χρόνιοι ασθενείς. Φιλάνθρωπη και αντιεξουσιαστική στάση, όσο και να πεις…).

Αλλά αν και αυτοί είναι ακραίες περιπτώσεις και αφορούν περιορισμένο αριθμό συμπολιτών μας, δεν απέχουν πολύ από τον μέσο αρνητή αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Άρνηση σε όλα!

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, «σίγουρα όχι ή μάλλον όχι» στο εμβόλιο δήλωσε το 30% των ερωτηθέντων. Από το 53% που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, και δηλώνει πως δεν θα το κάνει, το 11% προβάλει θρησκευτικούς λόγους (φαίνεται τους περνά από ερωτηματολόγιο ο Άγιος Πέτρος και τους στέλνει συστημένους στην Κόλαση), ενώ ο 16% θεωρεί πως τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.(Δικαίως, τόσα χρόνια έφαγε στα επιστημονικά εργαστήρια και το διαπίστωσε).

Το πιο «κουφό» είναι ότι το 19% δεν θα εμβολιαστεί επειδή αντιδρά στην «πίεση». Έτσι! Να μάθουν οι κυβερνώντες ότι του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει! Ελεύθεροι και αδούλωτοι θα οδηγήσουν κόσμο στις ΜΕΘ για να αποδείξουν ότι η «πίεση» δεν περνάει στον τρισχιλιόχρονο λαό μας.

Και το χειρότερο, από ότι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις, είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην Αριστερά, εν αντιθέσει με την Ευρώπη όπου όλος ο αντισυστημικός ψεκασμός προέρχεται από την ακροδεξιά!

Δεν είναι τυχαίο. Χωρίς κοινωνιολογικές αναλύσεις, για τις οποίες άλλωστε δεν είμαστε οι κατάλληλοι, απλώς υπενθυμίζουμε ότι οι χώρες που μπήκαν σε μνημόνια ομονόησαν οι πολιτικές δυνάμεις και εξήλθαν γρηγορότερα από εμάς και χωρίς τις πληγές μας.

Εδώ «αντισταθήκαμε» με τον ίδιο ανορθολογισμό που εκδηλώνουμε και στην πανδημία. Είναι νοοτροπία διαχρονική που δεν θα τελειώσει. Τόσες γενιές ανατράφηκαν με αυτή. Μάθαμε να είμαστε «αντί». Είτε αφορά τα «αδούλωτα βουνά μας» που δεν θα τα βεβηλώσουν οι γεννήτριες, είτε το μνημόνιο, είτε οι ψηφισμένο νόμοι του κράτους, είτε οι περιορισμοί για τον Covid.

Και δεν εντοπίζεται μόνο στην Αριστερά. Τόσες εθνικιστικές, θρησκοληπτικές, μεσαιωνικές σέχτες, αντιδρούν στο εμβόλιο. Απλώς η διαφορά μας με την Ευρώπη είναι ότι εκεί η Αριστερά ήταν πιο ορθολογική σε όλα. Εδώ είναι απλώς… ελληνική! Όποιος λέει «ναι» δεν είναι ορθολογικός. Είναι υποταγμένος.