Την αναγκαιότητα ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Θ. Θεοχαρόπουλο

Την αναγκαιότητα ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Θ. Θεοχαρόπουλο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και για αυτό όπως τόνισε ενθαρρύνει τον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αναλαμβάνει την ηγεσία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει την ελληνική κοινωνία σε θέματα όπως το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος και στο προσφυγικό εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις και για τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν.

Όπως είπε, η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθεί η εθνική διάσταση στο ζήτημα και να μην επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ήδη έχει ζητήσει και θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν θα πρέπει να δώσει λαβή σε κακόβουλους για τις δεσμεύσεις που έχει πάρει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα τονίζοντας πως απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα το προσφυγικό το οποίο η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. ?Απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν? είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ασφαλιστικό ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και συγκεκριμένες προτάσεις.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ