ΓΔ: 895,36 0,66 (0,07 %)

Τζίρος: 47,89 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 895,36 0,66 (0,07 %)

Τζίρος: 47,89 εκατ. €   RT

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 18.00

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 18.00
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα αλλά και τις επόμενες κινήσεις για το σταδιακό άνοιγμα τομέων της οικονομίας.

Στις 19.00 θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη. 

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «ορόσημο» τα μέσα Μαΐου όπου όπως είπε «σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας. Η υγειονομική κρίση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της» δήλωσε ο πρωθυπουργός, για να σημειώσει ότι την περίοδο της πανδημίας προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις που έκαναν ελκυστική την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της ΝΔ αναφέρθηκε στα όπλα που έχουν αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως:

  • οι εμβολιασμοί για τους οποιους είπε πως «έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες».
  • ο καιρός, που βελτιώνεται και επιτρέπει την αποφυγή κλειστών χώρων
  • τα self-test

Μάλιστα ανέφερε ότι «είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος».

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού σημείωσε πως «σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας - ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία - σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test».