Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 13:56

-A +A

Α. Γεωργιάδης για Eurogroup: Θα υπάρξει λύση για χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 13:56
Θα υπάρξει λύση για χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό
-A +A

Την βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει κάποια λύση στη σημερινή διάσκεψη του Eurogroup, παρά την επίμονη άρνηση της Γερμανίας για έκδοση κορονο-ομολόγων, προκειμένου να εκταμιευτούν σημαντικά ποσά στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορονοϊό, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μπορεί να μην γίνει η λύση να έρθει όπως θέλουμε, αλλά κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει. Σας το λέω μετά βεβαιότητας», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήταν «η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης να δοθούν σοβαρά χρήματα και από την Γερμανία».

Όσον αφορά στις ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί για το αν μετά την χορήγηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων στήριξης θα ακολουθήσει κάποιου είδους Μνημόνιο, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί είπε ότι σε αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της Τρόικας».

«Οι όροι θα είναι μόνο για το θεαθήναι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι «ο λόγος που δεν θέλουμε νέο Μνημόνιο είναι γιατί δεν μπαίνουμε στην πρόταση Τσίπρα για να αξιοποιήσουμε το μαξιλάρι που υπάρχει στο τραπέζι για να καθησυχάσει τις αγορές για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «η λύση που θα γίνει θα έχει επίπτωση στα χρέη όλων των κρατών αφού όμως θα ανέβει για όλους θα υπάρχει στο μέλλον μια κοινή λύση. Θα υπάρξει, δηλαδή, πανευρωπαϊκή ρύθμιση».

Όσον αφορά την εικόνα στην ελληνική αγορά, σημείωσε ότι «ανατιμήσεις είναι σε λεμόνια, πορτοκάλια, ρύζι προϊόντα δηλαδή που έχουν εξαγωγές».

Τέλος, για τα αντισηπτικά είπε ότι «θα φτάσουμε στο 1 εκατ. ημερήσια παραγωγή αντισηπτικών μέσα στην εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει από 250.000. Η ημερήσια ζήτηση είναι 1 εκατ. τεμάχια την ημέρα ενώ τώρα έχουμε παραγωγή 750.000 αλλά με την προσθήκη του Παπουτσάνη θα φτάσουμε τη ζήτηση».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα