Θ. Σκυλακάκης: Η χώρα στο σταυροδρόμι της αναγέννησης ή της καταστροφής

Θ. Σκυλακάκης: Η χώρα στο σταυροδρόμι της αναγέννησης ή της καταστροφής

Ή η χώρα θα φύγει μπροστά ή θα οδηγηθεί στην καταστροφή δήλωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο συνέδριο της Δράσης, το οποίος πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις όσο και την κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της Δράσης, δείχνοντας το δρόμο της συστράτευσης που απαιτείται προκειμένου να καταστεί εφικτή η αλλαγή της χώρας έδωσε το στίγμα της ανάγκης να ληφθούν μέτρα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να σταματήσει το κράτος «να απομυζά την οικονομία» και να λειτουργεί σε βάρος των επιχειρηματιών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αποσαφηνίζοντας πως υπάρχει ελπίδα για πραγματική έξοδο από την κρίση, αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο, περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ αναγέννησης και καταστροφής. Η ζωή του μέσου πολίτη είναι ζοφερή, ανεργία 20%, ένας στους τρεις με μισθό κάτω από 700 ευρώ, αρνητική αποταμίευση, οι μισοί Έλληνες χρωστούν σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία και πολλοί καταφεύγουν στη μαύρη οικονομία, η μεσαία τάξη είναι σε απόγνωση...»

«Το τρίτο πρόγραμμα ήταν αυτοκτονικό για τη χώρα, το αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε σε χειρότερη θέση, ενώ η χώρα είναι έξω από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως «ο πρωταίτιος της καταδίκης μας στην μιζέρια είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε και λειτουργεί το κράτος».

Μάλιστα ανέφερε ότι «ενώ σε άλλες χώρες μπορεί η κρίση να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες ή στον τραπεζικό τομέα -όπως στην Κύπρο-, εμάς μας κατέστρεψε ο τρόπος που λειτουργούσε το ελληνικό κράτος με την συνευθύνη όλων όσων το χειρίστηκαν».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως βιώνουμε τις συνέπειες της μεταφοράς της καταστροφής του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας πως «Δεν αξίζουμε οι Έλληνες αυτό που ζούμε». Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των συμφερόντων».

«Υπάρχουν σχέδια για να απογειωθεί η Ελλάδα» ανέφερε και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε αυτή την προσπάθεια η Δράση θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της.

Δίδοντας βάρος στην πραγματική έννοια του Φιλελευθερισμού υπογράμμισε πως «ελευθερία και η δημοκρατία έχουν βαρύ τίμημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλελεύθεροι».

«Θυσιάζουμε τον πολιτικό μας εγωισμό για να συνδράμουμε στο αύριο της χώρας. Η Ελλάδα το 2019 είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Φυγή προς τα εμπρός ή καταστροφή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δράση εξηγώντας την απόφαση του κόμματος για αναστολή και συστράτευση με τη Ν.Δ...

Στο συνέδριο της Δράσης στο οποίο μεταξύ άλλων παρέστησαν και μίλησαν οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να στηριχθούν οι επιχειρηματίες και να εφαρμοσθεί ένα νέο μείγμα πολιτικής που θα επιτρέψει ριζικές αλλαγές και τομέας για μια νέα αρχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την τοποθέτησή του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση ενώ τόνισε την ανάγκη αναζήτησης διευρυμένων συμμαχιών.

Στη μεγάλη μάχη του Φιλελευθερισμού θα είμαστε μαζί, ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος σημείωσε πως ο μεγαλύτερος κοινός εχθρός είναι το κομματικό κράτος. 

 

Το λαϊκισμό περιέγραψε ως τον βασικό πολιτικό εχθρό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπροσωπώντας τη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στο 5ο συνέδριο της Δράσης.  

Η Δράση είναι ίσως το μόνο κόμμα του κεντρώου χώρου που κατάφερε να λειτουργεί με καταστατικό, Συνέδρια και όργανα, τακτική παρουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις για μια ολόκληρη δεκαετία, χωρίς να έχει μπει στη Βουλή και άρα να απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια/χρηματοδοτήσεις, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία της.

 

 

Επέλεξε εδώ και δύο χρόνια να στηρίξει, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και να συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων των κόμματων, φορέων και προσωπικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και πραγματικά προοδευτικό χώρο, για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019.