Θ. Σκυλακάκης: Έτος ελπίδας κι αναγέννησης το 2017

Θ. Σκυλακάκης: Έτος ελπίδας κι αναγέννησης το 2017

Η χώρα θα γυρίσει οριστικά σελίδα μόνο αν υιοθετήσει μια πολιτική φιλική στη δουλειά και την παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία, αναφέρει σε ευχετήριο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δράσης, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τώρα που «οι σημαίες της κοροϊδίας εξευτελίστηκαν, που τα λάβαρα της ψευτιάς κατέπεσαν, που τα φλάμπουρα της ανοησίας κείτονται κουρελιασμένα στη λάσπη της αποτυχίας τους, είναι η ώρα να τολμήσουμε. Να τολμήσουμε να πιστέψουμε στη λογική, στη σκληρή δουλειά, στα μετρημένα λόγια. Να τολμήσουμε να ελπίσουμε ότι η χώρα έχει αύριο. Και να παλέψουμε για αυτό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δράσης.

Αναλυτικά το μήνυμά του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι,

Το 2017 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Η χρονιά στην οποία η χώρα θα γυρίσει σελίδα και θα βγει επιτέλους οριστικά από αυτό τον εφιάλτη.

Προϋπόθεση είναι μια και μοναδική. Να υιοθετήσει η Ελλάδα μια πολιτική φιλική στη δουλειά και την παραγωγή. Φιλική στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία.

Για να το κάνουμε αυτό πρέπει καταρχήν να αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές και να ηττηθεί συντριπτικά σ' αυτές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η μόνη λύση που έχει η Ελλάδα είναι επενδύσεις και δουλειά και στην εξουσία βρίσκεται ένα κόμμα που μισεί την επιχειρηματικότητα και φορολογεί ό,τι αναπνέει, προκοπή δεν γίνεται.

Η εκδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία από μόνη της όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται μαζί του να ηττηθεί και η αρρωστημένη νοοτροπία που μόλυνε τις τελευταίες δεκαετίες κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου αυτής της χώρας. Μια νοοτροπία που ζητούσε δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, επιτυχία χωρίς δουλειά, δανεικά χωρίς επενδύσεις, παρόν χωρίς μέλλον.

Η πορεία αυτή στο εσωτερικό της κοινωνίας μας έχει ήδη αρχίσει. Οι αξίες αλλάζουν κι οι άνθρωποι αναζητούν μια νέα πολιτική έκφραση. Ζητούν ρεαλισμό και ορθολογισμό. Ζητούν αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα. Ζητούν ένα κράτος που να μην υπερφορολογεί και να ξοδεύει λιγότερο και πιο αποτελεσματικά.

Εμείς στη Δράση τα υποστηρίζαμε όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό. Κι ο ίδιος προσωπικά επί δεκαετίες τώρα τις ίδιες αξίες είχα προτάξει στο δημόσιο λόγο και στην πράξη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Άλλες δυνάμεις, μικρότερα κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες σε όλους τους χώρους, όλο και περισσότεροι καθώς περνά ο καιρός, συμμερίζονται αυτές τις αντιλήψεις. Πριν ένα χρόνο, με την πέραν πάσης προσδοκίας και προγνωστικού επικράτηση στις εσωτερικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ευρύτερη αυτή αντίληψη βρήκε πλειοψηφική έκφραση στο μεγαλύτερο σήμερα κόμμα της χώρας. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις ώστε τα εκατομμύρια πολίτες που ζητούν πλέον λιγότερους φόρους, μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, σοβαρότητα και ρεαλισμό, να βρουν πολιτική έκφραση και να ανοίξει η πόρτα της εξόδου από την κρίση.

Σε μια χώρα που έχουμε ξεχάσει πως να ελπίζουμε, που έχουμε πολλαπλά διαψευστεί, που εμπιστευθήκαμε ξανά και ξανά τους λάθος ανθρώπους, οποιαδήποτε συσπείρωση δυνάμεων, οποιαδήποτε εκδήλωση εμπιστοσύνης είναι σήμερα δυσκολότερη παρά ποτέ. Τώρα όμως που οι σημαίες της κοροϊδίας εξευτελίστηκαν, που τα λάβαρα της ψευτιάς κατέπεσαν, που τα φλάμπουρα της ανοησίας κείτονται κουρελιασμένα στη λάσπη της αποτυχίας τους, είναι η ώρα να τολμήσουμε. Να τολμήσουμε να πιστέψουμε στη λογική, στη σκληρή δουλειά, στα μετρημένα λόγια. Να τολμήσουμε να ελπίσουμε ότι η χώρα έχει αύριο. Και να παλέψουμε για αυτό.

Ας είναι λοιπόν το 2017 έτος ελπίδας κι αναγέννησης. Η χρονιά της μεγάλης αλλαγής.

Καλή Χρονιά,

Θόδωρος Σκυλακάκης

Πρόεδρος της Δράσης».