Θ. Παπαθεοδώρου: Στα Εξάρχεια εκπαιδεύονται ομάδες τρομοκρατών

Θ. Παπαθεοδώρου: Στα Εξάρχεια εκπαιδεύονται ομάδες τρομοκρατών

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου στον ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «γιατί δείχνει ανοχή» στα φαινόμενα βίας και ανομίας που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα όπως εκτίμησε, η έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι είχε «εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ήταν βόμβα χαμηλής ισχύος, κάποια καλώδια ήταν εμφανή. Ήταν εκπαίδευση».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο Θ. Παπαθεοδώρου ανέφερε πως «Υπάρχουν ομάδες που εκπαιδεύονται στην Αθήνα για πόλεμο δρόμου στις πόλεις. Έχουν γίνει συλλήψεις υπηκοότητας ισπανικής, ιρλανδικής ολλανδικής, κ.λ.π., γιατί; Γιατί έρχονται στο ημιαυτόνομο κρατίδιο το κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια; Εκπαιδεύονται στον πόλεμο δρόμου, να φτιάχνουν βόμβες και μολότοφ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο της αστυνομίας τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση». 

«Η αστυνομία γνωρίζει ότι στις καταλήψεις μένουν και άτομα ξένης εθνικότητας. Γιατί δεν συλλαμβάνονται, γιατί δεν εκκαθαρίζονται αυτές οι καταλήψεις που είναι εστίες εγκληματικότητας;» διερωτήθηκε και έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Έχουμε την ανάδειξη νέων μορφών τρομοκρατίας. Δεν το πρόσεξε τα προηγούμενα χρόνια η Πολιτεία, υπήρξε ρωγμή στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων. Χαλάρωσε το σχέδιο της αντιτρομοκρατικής. Για εμάς όλο αυτό είναι επικίνδυνο, οι καταλήψεις στα Εξάρχεια, οι αντικοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν βόμβες. Στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας συμμετείχαν και αλλοδαποί, τι θέλουν οι ξένοι εδώ; Εκπαιδεύονται σε αυτόν τον τύπο πολέμου της πόλης. Μια νέα γενιά τρομοκρατίας δημιουργείται τώρα και θα δούμε στο μέλλον τα αποτελέσματα, αυτό με ανησυχεί και με φοβίζει. Είναι τρομοκρατία», σημείωσε.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εστίασε στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, καθώς όπως ισχυρίστηκε: «εκεί επεδίωκαν νεκρό». 

Ακόμη, ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης. «Τα τυφλά χτυπήματα πολλαπλασιάζονται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση δεν δίνει καθόλου σημασία στις παρυφές υπάρχουν νέοι που στρατολογούνται, η αστυνομία το ξέρει και η αντιτρομοκρατική το ξέρει, το υπουργείο κάνει ότι δεν το ξέρει. Πολλαπλασιάστηκαν οι καταλήψεις στα Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται μηδενική ανοχή για να μην τροφοδοτούνται τέτοιες ενέργειες».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου είχε επισημάνει τους κινδύνους στον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, αλλά όπως σημείωσε «δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η απάντησή του ήταν ότι ''''δεν είναι η καταστολή ο δικός μας ο τρόπος''''. Επίσης μου είπε, ''''ότι υπάρχει σχέδιο που θα το δούμε να αναπτύσσεται''''».