Τέσσερις υπουργοί δεν.. γνώριζαν τον Πετσίτη αλλά αδειάζουν τον Κιτσάκο

Τέσσερις υπουργοί δεν.. γνώριζαν τον Πετσίτη αλλά αδειάζουν τον Κιτσάκο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Άγνωστός μάλλον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Πετσίτης, αν κρίνει κανείς από τις τοποθετήσεις των τεσσάρων (πρωτοκλασάτων) Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ΕΛΦΕ – Πετσίτη. Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο Γιώργος Σταθάκης όσο και οι κκ Καλογήρου, Φλαμπουράρης, Δραγασάκης έστειλαν στον… τάκο τον πρώην εκλεκτό του για την ΔΕΠΑ, Μανώλη Κιτσάκο!

Το αφήγημα της κυβέρνησης έγινε φανερό από την στιγμή που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο  Γιώργος Σταθάκης. Αναφερόμενος στον Μανώλη Πετσίτη μίλησε για κάποιον… παρατρεχάμενο που προφανώς δεν αξίζει να αναφερθεί. Από την πλευρά του ο Αλέκος Φλαμπουράρης «ξέχασε» τις φωτογραφίες που τον απεικονίζουν δίπλα στον παιδικό φίλο του Ν. Παππά ενώ και οι άλλοι δύο Υπουργοί δεν ξεστόμισαν κουβέντα για τον Μ. Πετσίτη, λες και δεν υπήρξε ποτέ!

Αντιθέτως, «απαρνήθηκαν» το πρώην(;) στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Κιτσάκο, επιχειρώντας να τον αποδομήσουν πλήρως, την ώρα που ο ίδιο διώκεται. Για παράδειγμα ο κ. Σταθάκης αφού είπε ότι δεν θέλει να ανοίξει διάλογο με τον κ. Κιτσάκο, εξήγησε : «Τον Οκτώβριο του 2015 υπάρχει η διαχείριση του θέματος και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει δεύτερο εξώδικο προς τα ELFE για τα δέοντα προτού η ΔΕΠΑ διακόψει την παροχή. Υπάρχει πρόθεση για λύση. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται αι το φαντασιακό σκάνδαλο για τα περί ανταλλαγής ακινήτων που δεν πραγματοποιήθηκε. Γίνεται διυπουργική σύσκεψη να βρεθεί κάποιος τρόπος για να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρείας. Ο κ. Κιτσάκος στις 15.3.2016 επανέρχεται στο θέμα των ακινήτων. Το σχέδιο για συμψηφισμό χρεών προϋπάρχει από την προηγούμενη διοίκηση. Στις 28.7.2016 υπάρχει η παραλαβή εγγράφου από την Αρχή για το ξέπλυμα και άρα εμπλοκή του σχεδίου ανταλλαγής ακινήτων. Άρα δεν προλάβαμε να ξεκινήσουμε. Αρα τέτοιο σχέδιο είναι αδύνατο».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι απέλυσε τον Κιτσάκο όχι για την υπόθεση της ELFE αλλά γιατί (ξαφνικά!) ανακάλυψε ότι δεν ήταν ικανός να ηγηθεί της προσπάθειας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Από την πλευρά του ο Γ. Δραγασάκης ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι έδωσε εντολή στον Κιτσάκο να μην κόψει το ρεύμα στην ELFE αλλά και να φροντίσει να μην ανέβει το χρέος. «Και εσείς το ίδιο δεν θα λέγατε; Βάλατε το όνομά μου για να δείξετε ότι στην υπόθεση ενέχεται όλη η κυβέρνηση και μάλιστα ο αντιπρόεδρος», τόνισε χαρακτηρσιτικά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου επιχείρησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες Κιτσάκου, λέγοντας  με νόημα ότι είναι κατηγορούμενος. « Η δικαιοσύνη διερευνά αν ο κ. Κιτσάκος έχει διαπράξει απιστία. Εσείς λέτε ότι είναι σκάνδαλο ενώ ακόμα η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Για τη Νέα Δημοκρατία ο κατηγορούμενος είναι αναξιόπιστος για την απιστία αλλά αξιόπιστος σε όσα λέει για την κυβέρνηση», είπε.