Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς - Επιστρέφονται τα χρήματα

Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς - Επιστρέφονται τα χρήματα

Μετά από ένα μήνα και πλέον η κυβέρνηση «θυμήθηκε» τη δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση του επιδόματος ενοικίου για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή και κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης την τροπολογία στη Βουλή.

Μάλιστα, η τροπολογία καθιστά υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων, για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς / αναπληρωτές/ υφυπουργούς έλαβαν σχετικά ποσά, καθώς προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου μετράει αναδρομικά από την ημέρα ισχύς του νόμου (1/2/2015).

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 - ενσωματωμένη μάλιστα στο τρίτο Μνημόνιο, ενώ πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της ίδιας και του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη συνέχεια και οι δύο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, προκαλώντας μίνι ανασχηματισμό.

Σημειώνεται πως η επίμαχη τροπολογία κατάργησης του μέτρου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, που ψηφίζεται από την Ολομέλεια αύριο Πέμπτη.

Δείτε εδώ αναλυτικά την τροπολογία.