Τ. Θεοδωρικάκος: Θα στηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ριζοσπαστικές λύσεις

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα στηρίξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ριζοσπαστικές λύσεις

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων και ριζοσπαστικών λύσεων για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών, μέσω νέας ΠΝΠ, ανακοίνωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του το πρωί στον  ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι με τον κορονοϊό «θα υπάρξει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».

 «Δεν υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι η ζωή μας θα είναι η ίδια την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει ύφεση» εκτίμησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση, που έχει στην πλάτη της ένα μεγάλο βάρος για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε επίσης αναγκαία την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία της Ευρώπης και της Ελλάδος.

Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός, μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες «δίνουν τη μάχη να αντιμετωπισθεί η κρίση με γενναίες αποφάσεις από την ΕΕ, η οποία πρέπει να ακούσει τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών και τη φωνή αυτών των εννέα ηγετών που ζητούν να υπάρξει ευρωομόλογο, να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία και να μπορέσει η Ευρώπη -και η Ελλάδα- να επανεκκινήσει την οικονομία της».

Τόνισε ακόμη ότι «είναι αδύνατον να συζητήσουμε ακόμα για την επόμενη μέρα, διότι δεν ξέρουμε πότε είναι η επόμενη μέρα». «Επόμενη μέρα μπορεί να υπάρξει όταν η επιστήμη έχει βρει ένα εμβόλιο με το οποίο είμαστε σίγουροι ότι σώζουμε ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό λέμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα», συμπλήρωσε.