Τ. Θεοδωρικάκος: Περιμένουμε την απάντηση της Κυβέρνησης στην πρόταση Μητσοτάκη για την Αναθεώρηση

Τ. Θεοδωρικάκος: Περιμένουμε την απάντηση της Κυβέρνησης στην πρόταση Μητσοτάκη για την Αναθεώρηση

«Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης για τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναλόγως θα κινηθούμε δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον Νews24/7.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι.

«Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα απευθυνθεί κάλεσμα σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή. Δεν τίθεται θέμα προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι. Όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα και την πολιτική του Κ Μητσοτάκη, η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα για να τους υποδεχτεί. Αυτό ισχύει και για ανεξάρτητους βουλευτές. Με το Ποτάμι και τα στελέχη του έχουμε σε πολλά θέματα συγκλίνουσες απόψεις. Το απώτατο όριο για τις εκλογές είναι η 26η Μαΐου, γιατί, διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή. Ολοι λοιπόν πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους πολύ σύντομα» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε ως εξής την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: "Η πρώτη μου εντύπωση διαμορφώθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε βόλτα για μιάμιση ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος τον περιέβαλε με αγάπη, είχαν διάθεση να κουβεντιάσουν μαζί του. Μου θύμισε παλαιότερες εποχές όταν οι πολιτικοί μπορούσαν να κυκλοφορούν χωρίς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί πλέον να μιλά ήρεμα και απλά με όλους τους Ελληνες. Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από 20 διμοιρίες ΜΑΤ και φυσικά δεν τόλμησε να συζητήσει με τους πολίτες". "Το κεντρικό μήνυμα -συνέχισε- είναι ότι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στις πολύ βαριές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας αλλά πρέπει να βαδίσουμε ένα δρόμο με μικρότερους φόρους και μικρότερο κράτος, χωρίς κανέναν Ελληνα να μένει πίσω".

Για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι "ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κόψει το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις, τώρα πουλάει το έργο της μη περικοπής των συντάξεων, την οποία ο ίδιος έχει ψηφίσει. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσακαλώτος θα του πει ότι δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς".