Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 13:59

-A +A

Συνήγοροι Δ. Παπαγγελόπουλου: Μήνυση στην Ε. Ράικου για ψευδορκία εάν ισχύουν οι διαρροές

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 13:59
Συνήγοροι Δ. Παπαγγελόπουλου: Μήνυση στην Ε. Ράικου για ψευδορκία εάν ισχύουν οι διαρροές
-A +A

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της Ελένης Ράικου, θα κατατεθεί «εφόσον ευσταθούν οι διαρροές από την κατάθεσή της στην Βουλή», αλλά και κατά παντός άλλου συμμέτοχου, ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα.

Οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτες και παράνομες τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής» της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Παράλληλα αναφέρουν, ότι «οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, με αφορμή την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, δήλωσαν τα ακόλουθα:

Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα