7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό - Στην ατζέντα ο κατώτατος μισθός

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό - Στην ατζέντα ο κατώτατος μισθός
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, 26 Ιουλίου, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα του κατώτατου μισθού αλλά τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασία Κωστής Χατζηδάκης είχε αναφερθεί στο ζήτημα, σημειώνοντας πως κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 2%, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα  σε 663 ευρώ.  

Τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης - Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
  • Ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.