7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σε εξέλιξη βρίσκεται, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα του Θ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος, κατά δήλωσή του, ανέβαλε την παραίτησή του μετά από παράκληση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, μέχρι την έγκριση και του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Κώστας Κατσίκης, ενώ παρευρίσκονται ο Νίκος Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι και το θέμα του άρθρου 15, το οποίο ο Π. Καμμένος υποστηρίζει πως δεν οδηγεί στην άρση της δυνατότητας να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και τα προνόμια που προκύπτουν από αυτή.

Ο Π. Καμμένος είχε προαναγγείλει για την Δευτέρα που πέρασε τη διαγραφή του βουλευτή προειδοποιώντας τον αντικαταστάτη του, Τέρενς Κουίκ, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα να μην πάρουν την έδρα από τους ΑΝΕΛ. Η διαγραφή δεν έγινε όμως όπως δεν υπήρξε και παραίτηση από την πλευρά του Θ. Παπαχριστόπουλο.