Συνεχίζει τον «ασύμμετρο πόλεμο» για την πανδημία ο Αλ. Τσίπρας – «Κακούργημα» η εκχώρηση της ΔΕΗ

Συνεχίζει τον «ασύμμετρο πόλεμο» για την πανδημία ο Αλ. Τσίπρας – «Κακούργημα» η εκχώρηση της ΔΕΗ

Με όπλο την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας εμμένει στην τακτική του... ασύμμετρου αντιπολιτευτικού πολέμου και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας διαρκώς θέσεις όπως αυτή που αφορά στα περί πανδημίας των ανεμβολίαστων αλλά και της υποχρεωτικότητας με αφορμή την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στους άνω των 60 ετών εφόσον συνεχίσουν να απέχουν της προσπάθειας να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού. Τι είπε για τη ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις ανά την Ελλάδα περιοδείες του με... άλλοθι το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί της ουσίας με στόχο να εξαπολύει διαρκώς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης έχοντας ως βασικό στόχο την πανδημία και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοιού.

Έτσι συνεχίζοντας μετά την παρουσία του χθες στη Βουλή, όπου καταψήφισε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των πολιτών άνω των 60 ετών (όπως έπραξε και με την υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς για τους οποίους ζητά την επανενεργοποίηση παρότι παραμένουν ανεμβολίαστοι) βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα εξαπολύοντας νέο δριμύ κατηγορώ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και το θέμα της ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «αλλάζει διαρκώς θέση και άποψη και έστελνε λάθος μηνύματα στους πολίτες» υποστηρίζοντας πως οι αναφορές του στο ότι πρόκειται πλέον για πανδημία των ανεμβολίαστων οδηγούν τους εμβολιασμένους στο να μην προσέχουν και να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας, κινούμενος έτσι στο κλίμα του Παύλου Πολάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη επιχείρησε έναν συμψηφισμό ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων νεκρών...

«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που παρουσιάζεται ως αρνητής της πραγματικότητας αλλά και αρνητής από χθες της ανάγκης ύπαρξης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» επισήμανε υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στους επιστήμονες για «λάθος στοιχεία για την προοπτική της πανδημίας».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι αυτό αίρει την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των επιστημόνων παραγνωρίζοντας πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά έχουν εξαπολύσει από την αρχή της πανδημίας μπαράζ επιθέσεων κατά των επιστημόνων. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ζητά επανασύσταση της επιτροπής των ειδικών με τη συμμετοχή επιστημόνων «κοινής αποδοχής», δηλαδή επιλογής τους από τα πολιτικά κόμματα.

Επανέλαβε και τη θέση του για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 καθώς και για το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα μιλώντας για κυβερνητικές «παλινωδίες» ενώ προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω δηλώνοντας ότι το πρόστιμο αποτελεί προσπάθεια του πρωθυπουργού να βρεθούν «τα λεφτά από τα 100άρια πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους» για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε μια λογική που μετατράπηκε σε κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά το πρόστιμο, αντί να επισημάνει και ο ίδιος, που εμφανίζεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αύξηση των εμβολιασμών, το αυτονόητο, δηλαδή ότι αν κάποιος εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει να πληρώνει 100 ευρώ μηνιαίως.

Από την Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκε μίλησε και για τη ΔΕΗ σημειώνοντας πως είναι «κακούργημα» η εκχώρηση της εν μέσω ενεργειακής κρίσης αφού όπως είπε με τον τρόπο αυτό «αφήνεται κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση έρμαιο στις αρπαχτικές διαθέσεις των κερδοσκόπων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτό για εσάς εδώ στη Δυτική Μακεδονία είναι έγκλημα στο τετράγωνο».

«Δεν είναι αμέλεια, ούτε έλλειψη σχεδίου και ερασιτεχνισμός, εδώ είναι δόλος» ανέφερε προσθέτοντας πως «εν μέσω ενεργειακής κρίσης η ΔΕΗ ήταν το όπλο που έχει η κυβέρνηση για να διατηρήσει χαμηλά τον ανταγωνισμό και τις τιμές του ρεύματος. Αντίθετα, η κυβέρνηση αποφάσισε την εκχώρηση του 17 % σε ιδιώτες και μια γραμμή εδώ και δύο χρόνια από την πλευρά της νέας διοίκησης η οποία έχοντας καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα, αυτή η επιχείρηση, να παίζει έναν κοινωφελή ρόλο».

Αυτή η διοίκηση όπως είπε χαρακτηριστικά «αύξησε τα τιμολόγια 15% με το καλημέρα όταν εμείς για 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τους λογαριασμούς και απορρόφησε το ΦΠΑ στην ενέργεια».

Τέλος, για την απολιγνιτοποίηση υποστήριξε πως η κυβέρνηση προχωρά με προχειρότητα δηλώνοντας πως «δεν έχουμε καν σχέδιο μετάβασης. Τη μία ανακοίνωσαν το 2028, μετά το 2025, μετά το 2023 και μετά πάλι το 2028».