Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είχε ο Κωστής Χατζηδάκης

Οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου με έμφαση στον τομέα της εμπορίας, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Κάιρο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλα.

Στην πρώτη του διεθνή συνάντηση ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης συζήτησε επίσης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ακόμη η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του East Med Gas Forum (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.

Αργότερα απόψε, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια με όλους τους ομολόγους του που συμμετέχουν στο φόρουμ, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news