ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Στρίμωξε τον Χ. Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού ο δημοσιογράφος του BBC

Στρίμωξε τον Χ. Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού ο δημοσιογράφος του BBC

Δεν... χαρίστηκε στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο γνωστός δημοσιογράφος του BBC Στίβεν Σακούρ σε συζήτηση που είχε μαζί του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας και την επιλογή της Βρετανίας να μην μας συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες.

Στη συζήτηση με τον υπ. Τουρισμού, ο δημοσιογράφος άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, διερωτώμενος μήπως τελικά η 15η Μαΐου δεν είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να ανοίξει ο τουρισμός, θυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, ενώ από την άλλη, η χώρα δεν είναι ούτε στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος θεωρεί λάθος την απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Βρετανία, πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών προκειμένου όσα νησιά είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Όμως ο παρουσιαστής επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό, καθώς διερωτήθηκε γιατί να επιλέξουν οι Βρετανοί να πάνε στην Ελλάδα τώρα, όταν θα πρέπει να κάνουν καραντίνα με την επιστροφή τους, με τον Χάρη Θεοχάρη να εμφανίζεται να συμφωνεί, αλλά να συμπληρώνει, ταυτόχρονα, πως βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να κάνει τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τον υπουργό, με τον τελευταίο να απαντάει «όχι», σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία, αλλά να του απαντάει ο δημοσιογράφος πως κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Ο Στίβεν Σακούρ, ρώτησε επίσης τον υπουργό Τουρισμού και για τους εμβολιασμούς, λέγοντας πως προχωράνε με «αργούς ρυθμούς». «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Θεοχάρης: Δεν είμαστε.

Δημοσιογράφος: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.

Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε.

Δημοσιογράφος: «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα»

Θεοχάρης: Το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια.

«Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» επέμεινε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την έκδηλη αμηχανία του υπουργού, ο οποίος αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια.