Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 10:53

-A +A

Stoiximan: Δωρεά 250.000 μασκών για τους Ήρωες της κρίσης του Covid 19

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 10:53
Stoiximan: Δωρεά 250.000 μασκών για τους Ήρωες της κρίσης του Covid 19
-A +A

Σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία της μεγάλης δοκιμασίας για τον τόπο, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ελληνικές επιχειρήσεις – όπως η Stoiximan – αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης των κρατικών αναγκών Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, προσφέροντας μεγάλη βοήθεια.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία Stoiximan, προχώρησε στην προμήθεια και δωρεά 250.000 χειρουργικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας, εξοπλίζοντας ακόμη περισσότερο το σύστημα αλλά και βοηθώντας τους… ήρωες της κρίσης, όπως ονομάζει η εταιρεία τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Οι μάσκες έφτασαν με πτήση από το Πεκίνο και παραδόθηκαν στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας με στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα.

STOIXIMAN

Για την επίτευξη αυτού του στόχου και για να έρθει έγκαιρα το εν λόγω φορτίο βάρους 1,1 τόνων, χρειάστηκαν συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία μέσα σε ελάχιστες ημέρες έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε και οι 719 υπάλληλοί της να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, ενώ η εταιρεία αναζήτησε τον τρόπο για να συνεισφέρει έμπρακτα στις τρέχουσες ανάγκες στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την εταιρεία «για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

«Οι ‘Ήρωες’ είναι το βασικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan εδώ και 5 χρόνια», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn. «Πάντοτε πιστεύαμε πως στηρίζοντας τους λίγους που κάνουν τη διαφορά, η ζωή των πολλών θα γίνει καλύτερη. Σήμερα, που οι πράξεις του καθενός από εμάς επηρεάζουν άμεσα το μέλλον όλων, οι Ηρώες είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Η υπευθυνότητα δεν είναι πλέον μια θεωρητική προσέγγιση ˙ είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτήν την κρίση.

STOIXIMAN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγαλύτεροι Ήρωες σε αυτή την άνευ προηγουμένου πραγματικότητα είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, οι άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης βάζοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να φροντίσουν εμάς και τους δικούς μας.

Γι΄ αυτό είμαι περήφανος που μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα μας κατορθώσαμε να προμηθεύσουμε και να παραδώσουμε 250.000 ιατρικές μάσκες στους σπουδαίους Ήρωες των νοσοκομείων μας, ώστε να βοηθήσουμε για την αντιμετώπιση της ξαφνικής έλλειψης. Είναι το δικό μας χειροκρότημα, το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να τους πούμε.

Η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας. Με την ασφάλειά τους ως απόλυτη προτεραιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε Εργασία από Απόσταση για το 100% των εργαζομένων μας, που σημαίνει ότι και τα 719 μέλη των ομάδων μας σε όλη την Ευρώπη εργάζονται πλέον από το σπίτι.

Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε δυνατοί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε όλο αυτό».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα