Στις 20,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Ικανοποίηση για Μητσοτάκη
Δημοσκόπηση Opinion Poll

Στις 20,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Ικανοποίηση για Μητσοτάκη

Ευρύ προβάδισμα 20,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 και 3 Ιουλίου, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 32,3% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41,2%, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,7%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% μένει το ΜέΡΑ 25, που συγκεντρώνει το 2,5% των απαντήσεων των πολιτών.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα του πρωθυπουργού και στην ερώτηση «Ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των πολιτών με ποσοστό 51,5%.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο «Κανένας» με ποσοστό 26,9%, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 19,2%.

Θετική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών και για την πορεία της χώρας, έναν χρόνο μετά τις εκλογές της 7 Ιουλίου 2019, καθώς ποσοστό 56% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 35% θεωρεί πως κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

Θετικά σε ποσοστό 65% κρίνουν οι πολίτες και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το 33% θεωρεί πως η συνολική του παρουσία ως πρωθυπουργός είναι «Αρνητική ή Μάλλον Αρνητική».

Αντίστοιχη είναι και η άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών και για το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 62% των πολιτών κρίνουν ως «Θετικό ή Μάλλον Θετικό» το έργο της κυβέρνησης τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ ποσοστό της τάξης του 36% βάζουν αρνητικό ή μάλλον αρνητικό πρόσημο στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, αρνητική είναι στην πλειοψηφία της η άποψη των πολιτών για τον Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα «Πως κρίνετε τη συνολική παρουσία του Α. Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό τον ένα χρόνο;», το 69% των πολιτών απαντάει «Αρνητικά/ Μάλλον Αρνητικά», ενώ «Θετικά ή Μάλλον Θετικά» απαντάει το 28% των πολιτών.

Αναλυτικά ολόκληρη η έρευνα της Opinion Poll εδώ.