8ος χρόνος, ημέρα 2278η
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Στήριξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου

Στήριξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου
Eurokinissi

Τη στήριξή του στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί σήμερα Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της διεκδίκησης από πλευράς του, του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ως πρόεδρος του αδελφού κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχεις οδηγήσει την παράταξη σε διαδοχικές νίκες και επιτυχίες στην Κύπρο. Πάντα με γνώμονα την ευθύνη και τον ρεαλισμό και πάντα αγωνιζόμενος για την ευημερία και την προκοπή του Κυπριακού λαού.

Θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία ως υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2023 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με την ίδια αφοσίωση, με την ίδια προσήλωση, για την ενότητα των Κυπρίων, για την προκοπή του Κυπριακού λαού και βέβαια για την επίλυση του μεγάλου μας εθνικού θέματος.

Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς».

«Επανήλθε η αξιοπιστία στην Ελλάδα»

«Η θεαματική πρόοδος σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών, επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα. Αλλά, εξίσου σημαντικό, επανέφερε την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια στον κάθε Έλληνα», ανέφερε από την πλευρά του ο Α. Νεοφύτου και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ διπλά, γιατί μία δυνατή Ελλάδα, που ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου, βοηθά την Κύπρο. Και σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε για την εθνική μας υπόθεση».