Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 16:24

-A +A

Έλεγχοι για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στη βενζίνη

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 16:24
Έλεγχοι για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στη βενζίνη
-A +A

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσει η κυβέρνηση το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να το λάβουν περισσότερα νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για την πετρελαϊκή κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική αγορά, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι στόχος είναι να εντοπιστούν οι επιτήδειοι προκειμένου «να μην αυξήσουν ορισμένοι πονηροί τις τιμές ενώ είχαν προμηθευτεί καύσιμα σε προγενέστερη περίοδο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης παρέμεινε χθες σταθερή στο 1,589 ευρώ το λίτρο, όσο ήταν και την περασμένη Παρασκευή. Οι τιμές διυλιστηρίου στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κοντά στο 1 λεπτό το λίτρο, διαφορά η οποία αναμένεται να μετακυλισθεί στις τιμές αντλίας, αλλά κυμαίνεται ωστόσο στις συνήθεις διακυμάνσεις της αγοράς.

Σημειώνεται ότι οι τιμές διυλιστηρίου διαμορφώνονται καθημερινά με βάση την εξέλιξη των διεθνών τιμών των προϊόντων (βενζίνη, ντήζελ κλπ.) και την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου των προηγούμενων 5 ημερών.

Συνεπώς αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι οι επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά θα φανούν τις επόμενες 1 - 2 ημέρες και θα εξαρτηθούν βέβαια από το κατά πόσο οι διεθνείς τιμές θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά ή όχι.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκτιμά με κάθε επιφύλαξη, όπως επισημαίνει, ότι από αύριο Τετάρτη αναμένεται σημαντική αύξηση στις τιμές όλων των καυσίμων και του υγραερίου, εξαιτίας των διεθνών εξελίξεων.

Διαβάστε ακόμα:

- Φόβοι για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

- Πρώτος λογαριασμός με αύξηση 5% στις τιμές των καυσίμων

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα