Στ. Μάνος: «Δικαίωμα των καταστηματαρχών η κυριακάτικη λειτουργία»

Στ. Μάνος: «Δικαίωμα των καταστηματαρχών η κυριακάτικη λειτουργία»

«Στοιχειώδη ελευθερία του επιχειρηματία» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος την απόφαση όσων καταστηματαρχών το επιθυμούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους τις Κυριακές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «πολλά καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, όμως εκεί δεν υπάρχουν αντιδράσεις».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μάνος αναφερόμενος στην απόφαση της εταιρείας Jumbo να προχωρήσει σε άνοιγμα των καταστημάτων της όλες τις Κυριακές, απάντησε πως «καλά έκανε», συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «η επιλογή να λειτουργήσει μια επιχείρηση Κυριακή είναι στοιχειώδης ελευθερία του επιχειρηματία. Πολλά καταστήματα είναι ανοικτά Κυριακές, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, όμως εκεί δεν υπάρχουν αντιδράσεις».

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός υπενθύμισε πως η σχετική νομοθεσία είχε εισαχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως «μας έχει κολλήσει η ιδέα ότι τα καταστήματα δεν πρέπει να λειτουργούν την Κυριακή. Αν οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν αν λειτουργήσουν Κυριακή ή θα εξυπηρετήσουν την πελατεία τους, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν».