Pulse και MRB δείχνουν τη ΝΔ σε τροχιά αυτοδυναμίας

Pulse και MRB δείχνουν τη ΝΔ σε τροχιά αυτοδυναμίας

Σε τροχιά αυτοδυναμίας δείχνει να κινείται η Νέα Δημοκρατία καθώς σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις της Pulse και της MRB που διενεργήθηκαν μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορές 8,5 και 9 μονάδες αντίστοιχα.

Η διαφορά για τις εθνικές εκλογές δείχνει παγιωμένη στα επίπεδα που καταγραφόταν πριν τις ευρωεκλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση εξακομματικής Βουλής αλλά και επτακομματικής η Ν.Δ. δείχνει να συγκροτεί κυβέρνηση αυτοδύναμη.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34,5% των προτιμήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 8,5 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας το 26%. Από τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 5%.

Ποσοστό 3,5% παίρνει το Μέρα25 του Γ. Βαρουφάκη και 3% η Ελληνική Λύση.

δημοσκόπηση Pulse

 

 

 

Σύμφωνα δε με την έρευνα της Pulse, η ΝΔ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει 156 έδρες στο νέο κοινοβούλιο σε εξακομματική Βουλή, ή 152 αν εισέλθουν 7 κόμματα.

 

δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ με 9 μονάδες

Στις 9 μονάδες φτάνει η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Στη δημοσκόπηση της MRB για το Star, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 7,6 μονάδες, όμως, η διαφορά διευρύνεται και φτάνει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες με αναγωγή βάσει της απλής αναγωγής στην κομματική προέλευση της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Το ΚΙΝΑΛ παγιώνεται στην τρίτη θέση, τέταρτη δύναμη είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή στην πέμπτη θέση, ενώ το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει να μπαίνει στη Βουλή.

 

Με αναγωγή βάσει της κομματικής προέλευσης της αδιευκρίνιστης ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: από 34,5 - 39,5
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5- 30,5
ΚΙΝΑΛ: 5,7- 8,9
ΚΚΕ: 4,5 - 7,5
Χρυσή Αυγή: 4 - 6,8
ΜΕΡΑ25: 2,8 - 5,2
Ελληνική Λύση: 1,9 - 4,1

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 34,2% έναντι 26,9% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας» απαντά το 34,3%.