«Πρωτοφανές να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού»
Ν. Δένδιας για Αλ. Τσίπρα

«Πρωτοφανές να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού»

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η επιδίωξη κομματικού οφέλους δεν δικαιολογεί τα πάντα».
 
Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει: «Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα".

Την αντίδραση του Νίκου Δένδια προκάλεσε ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, διερωτήθηκε αν θα πρέπει να εκλάβει «ως προσβολή ή ως παράσημο» την αναφορά προς το πρόσωπό του από τον Μ. Τσαβούσογλου. 

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους «ψευδο-υπερπατριώτες [...] που τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα», όπως έγραψε, να απαντήσουν σε αυτό το «δίλημμα».

Ο Μ. Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο TRT Haber, δήλωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς της Τουρκίας στη Μεσόγειο και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συμβιβαστεί και να μάθει να μοιράζεται.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα. [...] Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά.  Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Διαβάστε ακόμα:

- Δένδιας σε Τσαβούσογλου: «Δε θα συμμετάσχουμε σε έναν ανέντιμο συμβιβασμό»