Προβληματισμός για συνωστισμό στις εκκλησίες το Πάσχα
Λευτέρης Οικονόμου

Προβληματισμός για συνωστισμό στις εκκλησίες το Πάσχα

Τον προβληματισμό του για τον πιθανό συνωστισμό στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, κυρίως για τη Μεγάλη Παρασκευή κατά το προσκύνημα του Επιταφίου, διατύπωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για κάποιες ώρες. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε ότι θα πρέπει οι πιστοί και η Εκκλησία να τηρήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο καθένας την πίστη του μπορεί να εκφράσει από το σπίτι του και δεν χρειάζεται οι δήμαρχοι να του μεταφέρουν στην οικία του το Άγιο Φως. 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι πολίτες σε γενικές γραμμές τηρούν τα μέτρα αν και την Τετάρτη παρατηρήθηκε μία ελαφρά αύξηση των βεβαιώσεων για βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία. 

Επιπλέον εξήγησε ότι θα γίνεται ουσιαστικότερος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο των βεβαιώσεων μετακίνησης και ζήτησε από τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι στην επαρχία που θα επιβαρύνει τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι.