Ποτάμι: Θα μείνουμε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία

Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, 

"Η Ευρώπη, αυτή τη φορά η καρδιά του μηχανισμού της ΕΕ, βίωσε με οδύνη ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα.

Σ'' αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου "κατοικεί ο διάβολος".

Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο.

Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες.

Και θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε.

Διότι έχουμε επιλέξει τον Πολιτισμό από τη Βαρβαρότητα.

Οι άνθρωποι του Ποταμιού εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους συγγενείς των θυμάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι χρειαστούν".

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε (στην κάμερα της ΕΡΤ) για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες:

«Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρομοκράτες.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να απομονώσουμε τις φωνές μίσους που μας διχάζουν και τελικά εξυπηρετούν τους μακελάρηδες.

Σ'' αυτό τον παράλογο πόλεμο θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Μαζί με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Τούρκους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους δηλαδή που είναι πιθανά θύματα ενός παράφρονα φανατικού».