Πολάκης σε Τσακαλώτο: «Να τους φωνάζουμε δυνατά ότι είναι απατεώνες»

Πολάκης σε Τσακαλώτο: «Να τους φωνάζουμε δυνατά ότι είναι απατεώνες»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας με ανάρτησή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος πήρε αποστάσεις από τον Αλ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να λέμε απατεώνες τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Ειδικότερα, ο Π. Πολάκης στην ανάρτησή του επιμένει σε αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης και καλεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να την υιοθετήσει και εκείνος, ενώ παραθέτει ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία κατά τη γνώμη του πρώην αναπληρωτή Υγεία συνιστούν και σχετικά «τεκμήρια».

«ΕΥΚΛΕΙΔΗ: είδα την ανάρτηση σου. Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ που πρέπει ,κατά τη γνώμη μου να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης στο facebook.

«Αδειάζει» Τσίπρα ο Τσακαλώτος: Δεν μπορούμε να λέμε απατεώνες τους πολιτικούς μας αντιπάλους

Νωρίτερα, αποστάσεις από τον Αλ. Τσίπρα πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισημαίνει σε άρθρο του πως «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», αφήνοντας αιχμές για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020».

Με άρθρο του στο tvxs, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε με νόημα ότι «από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης». 

«Από την άλλη», συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος,, «ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο –πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών– και δεν είναι πειστική».