7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Πελώνη: Oι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια

Πελώνη: Oι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια

Κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, ώστε να αναχαιτιστούν οι μεταλλάξεις του ιού και να οδηγηθούμε στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, απηύθυνε σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί η κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωστοποιώντας ότι αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατ. οι εμβολιασμοί.

Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, επισήμανε. 

Ερωτηθείς αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει πολιτική υποκίνηση στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μερίδα που έχει την δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό», καλώντας ξανά «όλους να εμβολιαστούν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αναφορικά με το Freedom Pass, είπε ότι 140.000 νέοι 18-25 ετών έχουν κάνει αίτηση μέσω του gov.gr για να λάβουν το voucher, ενώ 4.500 νέοι έκαναν την αίτηση μέσω ΚΕΠ.

Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω. Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer, τόνισε.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα  πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας και ιδίως στους χώρους διασκέδασης», υπογράμμισε όσον αφορά την πανδημία.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Μύκονο, είπε ότι «υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ειδικά σε χώρους συγχρωτισμού και πάνω απ’ όλα να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Κληθείς να σχολιάσει η σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στην Μύκονο η κυβερνητική εκπρόσωπο είπε «σπεύδει κάθε φορά σε κάποιο μέρος για να ανακοινώσει μια καταστροφή που δεν επέρχεται», ενώ τόνισε πως στο «νησί δεν έχει επιβληθεί lockdown» και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό»

Τόνισε δε ότι καταδικάζει εκ μέρους της κυβέρνησης τις επιθέσεις εναντίον της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.