Π. Λαφαζάνης: Δημοκρατία άλα Τούρκα έχουμε στην Ελλάδα

Π. Λαφαζάνης: Δημοκρατία άλα Τούρκα έχουμε στην Ελλάδα

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «αν οι διώξεις σε βάρος μας σχεδιάστηκαν από το Μαξίμου, εκτελέστηκαν στην πράξη από το παρακρατικό όργανο του Τσίπρα και του επιτελείου του, που είναι το τμήμα της Γενικής Ασφάλειας», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε με συνέντευξή του.

O κ. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε ότι το «"παρακράτος" προστατεύει το κράτος και η "μνημονιακή χούντα" τη δημοκρατία» για να προσθέσει: «Ενώ έχουν ξεκινήσει δικαστικές διώξεις, αυτές δεν ξεκαθαρίζονται και σέρνονται ως δικαστική ομηρία δική μου και ηγετικών στελεχών της ΛΑ.Ε και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Μόνο σε δημοκρατίες "αλά Τούρκα" συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να πηγαίνουμε σε εκλογές με υπόδικα δημοκρατικά κόμματα».

Παράληλλα υπογράμμισε πως «όταν διώκεσαι γιατί αγωνίζεσαι χωρίς κουκούλες, ειρηνικά, για να αποτρέψεις παράνομους και αδιαφανείς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, τότε η δίωξη που υφίστασαι γι' αυτόν τον αγώνα είναι ο απόλυτος ορισμός της πολιτικής δίωξης» και σημείωσε ότι έχει σε βάρος του πέντε δικογραφίες με «άθλιες κατηγορίες που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα, μέχρι και οπλοφορία και ρίψη εκρηκτικών μου φορτώνουν γελοιοδέστατα οι αθλιέστατοι κυβερνώντες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Δικαιοσύνη ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «αυτή είναι κατά τεκμήριο δουλική προς την εξουσία και μάλιστα τόσο περισσότερο δουλική, όσο πιο υποτελής, φιλοολιγαρχική και ξενόδουλη είναι η εκάστοτε εξουσία. Οι όποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα».

Και πρόσθεσε: «Προχτές επισκέφθηκα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την κ. Ξένη Δημητρίου και της έθεσα πρώτον, το θέμα της μήνυσης που καταθέσαμε ως ΛΑ.Ε πριν τρία χρόνια (!) για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία μήνυση ούτε στο αρχείο μπαίνει, ούτε προωθείται και έχει μπει στην πράξη στο ψυγείο. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Της έθεσα επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα οι εισαγγελικές παραγγελίες και είτε να πάμε για τις διώξεις σε βάρος μας στο ακροατήριο, πριν τις εκλογές, είτε οι διώξεις ως αβάσιμες και μετά συγγνώμης να τεθούν στο αρχείο. Λογικά αιτήματα και έτσι είπε πως τα αντιμετωπίζει η κ. Ξένη Δημητρίου. Μετά από λίγες μέρες έλαβα με εντολή της Εισαγγελίας και νέα κλήση απολογίας από την αμαρτωλή Διεύθυνση Ασφαλείας και βροχή ήρθαν και έρχονται οι νέες κλήσεις για απολογία στους συναγωνιστές μας».

«Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ελληνική δικαιοσύνη και για το ελληνικό κράτος-παρακράτος», κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.