Π. Καμμένος για Ν. Κοτζιά: Να απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες

Π. Καμμένος για Ν. Κοτζιά: Να απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες

Νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στο web TV του Grtimes.gr. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «εθνικός ολετήρας», που έχει προσάψει στον κ. Κοτζιά, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος τον «εξαπάτησε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ παραδέχτηκε ότι διατηρεί επικοινωνία με το Αλέξη Τσίπρα. Τι είπε για Κουντουρά και Κουίκ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε το επιχείρημά του ότι ουδέποτε συμφώνησαν οι ΑΝΕΛ στην παράδοση του όρου Μακεδονία και ότι η συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί, ενώ αποκάλεσε τον κ. Κοτζιά  «εθνικό ολετήρα» που τον εξαπάτησε, τόσο εκείνον, αλλά και τον πρωθυπουργό, «υποσχόμενος πως θα διαπραγματευτεί, χωρίς να φέρει Συμφωνία».

«Τη Συμφωνία την έφερε διότι είχε φτιάξει έναν μηχανισμό κι εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι ένας Υπουργός που θα απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες αλλά και για τη διαχείριση στο υπουργείο Εξωτερικών. Μην ξεχνάτε ότι τον “ξήλωσε” o κ. Τσίπρας, όταν έφερα στο υπουργικό συμβούλιο την υπόθεση για τις βίζες. Μία υπόθεση που όπως απέδειξα στη Βουλή, ήταν προϊόν συνδιαλλαγής διεφθαρμένων διπλωματών», ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τον πείραξε το θέμα της «αποστασίας των στελεχών του», κάτι που δεν ήταν όπως λέει στο fair play της πολιτικής, και πως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ηθικό «να εξαγοράσουν την κ. Κουντουρά για λίγους μήνες».

Για το κ. Κουίκ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ λέει πως «από το μηδέν έγινε διορισμένος βουλευτής, Υπουργός και τελικά «πούλησε τη Μακεδονία για να κάνει ταξίδια στην Αφρική. Οι βουλευτές που μας πούλησαν θεωρώ πως θα οδηγηθούν στην πολιτική αφάνεια, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι αποστάτες στη νεοελληνική ιστορία. Αυτό θα τους βαραίνει για όλη τους τη ζωή, θα βαραίνει όμως και τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χρησιμοποίησε την αποστασία ως μέσο παραμονής στην κυβέρνηση».

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος λέει πως θα φύγει από την πολιτική μόνον αν το θέλει ο ελληνικός λαός. «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν θα πρέπει να ακούγομαι στη Βουλή τότε δεν θα ακούγομαι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κι ορισμένων στελεχών της Κουμουνδούρου να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ κι εμένα ως αρχηγό της κοινοβουλευτικής μου ομάδας, ήταν ανέντιμη πράξη», κατέληξε, μεταξύ άλλων.