Κεντρική Επιτροπή ΚΙΝΑΛ: Κριτική και στάση αναμονής

Κεντρική Επιτροπή ΚΙΝΑΛ: Κριτική και στάση αναμονής

Με την έγκριση της εισήγησης που παρουσιάστηκε χθες στην έναρξη της συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ. Αν και σε γενικές γραμμές επικράτησαν ήπιοι τόνοι, αρκετά ήταν τα στελέχη που άσκησαν κριτική στις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πολιτική προγραμματική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν σε όλη την Ελλάδα οι ανοικτές εκδηλώσεις διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης λειτουργούν υπέρ μιας μεγάλης παράταξης. Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ακόμη ότι  αυτοί που εκτιμούσαν τις απόψεις του Βαγγέλη Βενιζέλου στις εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Κριτική άσκησαν και μέλη του ΚΙΔΗΣΟ.

«Λάθος η στρατηγική της ψήφου ανοχής», ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης υποστηρίζοντας πως «έδωσε αέρα στα πανιά όσων ήθελαν να πάνε στη ΝΔ και ύψωσε εμπόδιο σε όσους θα επέστρεφαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναγνώρισε ότι «έχουμε μερικές διακηρύξεις και δεν έχουμε πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα».

Από την πλευρά του ο  Δημήτρης Ρέππας έθεσε θέμα ταυτότητας του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα καρπωθούμε τη φθορά της ΝΔ, οι πολίτες θα φεύγουν από τη ΝΔ και θα πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».