8ος χρόνος, ημέρα 2434η
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί τα προφανέστατα

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί τα προφανέστατα

Βολές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή συνέντευξή του, κατά την οποία αναφέρθηκε και στο ταξίδι και την ομιλία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου, ο κ. Τσίπρας εμφανώς αδυνατεί να αντιληφθεί ή να παραδεχτεί τα προφανέστατα.

Όπως αναφέρει, σε αντίθεση με το τραγικό επίπεδο διεθνούς εκπροσώπησης, κατά τη διάρκεια της δικής του (Αλ. Τσίπρα) θητείας, η Ελλάδα είναι σήμερα σημαίνουσα περιφερειακή δύναμη με βαρύνοντα ρόλο στον κόσμο που άλλαξε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αυτό, όπως σημειώνει, πιστοποιήθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε αυτό που παραδέχθηκαν μέχρι και οι Τούρκοι: Ότι ο Πρωθυπουργός με τις τοποθετήσεις του και με τον τρόπο που έθεσε τα ζητήματα, ενίσχυσε πολύ σημαντικά τις ελληνικές θέσεις. Ο κ. Τσίπρας ζητάει ουσιαστικά από τον Πρωθυπουργό να ακολουθήσει την τακτική της Τουρκίας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ακρίβειας, που είναι παγκόσμιο πρόβλημα, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός στον πλανήτη που έχει μια εύκολη λύση για όλα, έναν νόμο έτοιμο και ένα άρθρο για να την ξορκίσει.

Επίσης, στην καθιερωμένη ενημέρωσή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35 που έκανε λόγο για έναν νέο κύκλο εξοπλισμών, επισημαίνοντας πως «η άμυνα της χώρας, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, δεν είναι απλώς αυτοσκοπός, αλλά ο υπέρτατος σκοπός και μια υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάζει διαρκώς για την ενίσχυση της άμυνας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας σε βάθος χρόνου».